Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλο φάλτσο από Καραντώνη, Γκορτσίλα: Δεν έδωσαν πέναλτι στον Ολυμπιακό

Μεγάλο φάλτσο από Καραντώνη, Γκορτσίλα: Δεν έδωσαν πέναλτι στον Ολυμπιακό
Δευτέρα, 2 Μαΐου 2022 - 21:49
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα από το 58', αν δεν τον αδικούσε η διαιτησία. Αναφερόμαστε στο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων» που δεν έδωσε τόσο ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας) όσο και ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) ο οποίος ήταν στο VAR.

Το χέρι του Εραμούσπε στο 58', σε σέντρα του Ρέαμπτσιουκ έβγαζε μάτια. Είναι ο ορισμός της παράβασης. Κι όμως ο Καραντώνης δεν καταλόγισε την εξόφθαλμη παράβαση, ρίχνοντας το μπαλάκι στο VAR. «Γίνεται έλεγχος» απαντούσε ο ρέφερι στις διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» καθώς ο αγώνας διεκόπη προσωρινά για να εξεταστεί η φάση. Είναι απορίας άξιο πως ο Γκορτσίλας δεν υπέδειξε την παράβαση. Δεν είδε στον έλεγχο ότι η μπάλα επηρεάζεται από το χέρι του Εραμούσπε, πριν φτάσει στον Ελ Αραμπί ο οποίος έκανε την προβολή που κατέληξε άουτ;

Αν δινόταν το πέναλτι, ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-1 και να αγκαλιάσει το τρίποντο που ούτως ή άλλως δικαιούνταν και, τελικά, κατάφερε να το πάρει. Παράλληλα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός αδικήθηκε από τη διαιτησία στο ματς της περασμένης Κυριακής (Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2).

Να μην ξεχνάμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου των πλέι οφ έπεσε σε μπλόκο από τους Κουτσιαύτη (Αρτας), Γκάμαρη (Αθηνών), καθώς προηγήθηκε χέρι, στην ίδια φάση, στην ισοφάριση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Επίσης, να θυμίσουμε ότι στο ματς του πρώτου γύρου ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-2 οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν επειδή ο Ευαγγέλου (Αθηνών) έδωσε πέναλτι σε χέρι στήριξης του Ρεάμπτσιουκ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης