Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν το άξιζε ο κόσμος!

Δεν το άξιζε ο κόσμος!
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022 - 23:05

Την ήττα με 2-1 από τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη γνώρισε ο Ολυμπιακός για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League και πίκρανε τον κόσμο του που περίμενε τη νίκη επί του «αιώνιου». Ο Παλάσιος στο 10’ και ο Σένκεφελντ στο 54’ σκόραραν για τους «πράσινους», μείωσε ο Τικίνιο στο 70’ αλλά δεν ήταν αρκετό. Τέταρτο ματς φέτος χωρίς νίκη επί του Παναθηναϊκού. Στήριξε ο κόσμος, αλλά δεν το άξιζε αυτό.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με όρεξη να πιέσει, απείλησε σε δύο περιπτώσεις, στο 7’ με την κεφαλιά του Παπασταθόπουλου και στο 9’ με το σουτ του Αγκιμπού (λίγο άουτ), αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1) στην πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός... πέρασε τη σέντρα! Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντεπίθεση, ο Παλάσιος έπιασε ένα δύσκολο σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία, με τον Βατσλίκ να πέφτει, αλλά να μην προλαβαίνει. Ακριβώς αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο, όλος ο Παναθηναϊκός κλεισμένος έξω από την περιοχή του και να παίζει στην κόντρα. Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και στο 15’, αλλά ο Παλάσιος αυτήν τη φορά νικήθηκε από τον Βατσλίκ. Ο Ολυμπιακός, με αυτήν την εξέλιξη, είχε επιπλέον πίεση και καθόλου καθαρό μυαλό. Προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά έδειχνε να έχει δυσκολία να βρει κενούς χώρους. Στο 21’, ο Αγκιμπού πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά. Στο 32’ ο Ροντρίγκες έπιασε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα πάνω από την εστία του Παναθηναϊκού, ενώ στο 36’ ο Παπασταθόπουλος απείλησε με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, αλλά γκολ δεν βρήκε, παρά τις πολύ καλές στιγμές που βρήκε στο 38’ (απευθείας φάουλ, λίγο έξω) και στο 44’ (με βολέ) με τον Λόπες και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με την ενέργεια του Γκάρι και το πλασέ του και τη δύσκολη απόκρουση του Μπρινιόλι χαμηλά στη γωνία του.

Ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο (Σισέ αντί του Αβραάμ που είχε κίτρινη και Τικίνιο αντί Αγκιμπού), αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός σε αυτό το διάστημα. Δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του. Ο Εμβιλά απείλησε στο 47’ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε. Και στο 54’ ήρθε το 0-2 με την κεφαλιά του Σένκεφελντ από το κόρνερ του Αϊτόρ. Το απόλυτο ξενέρωμα. Ο Τικίνιο Σοάρες μείωσε στο 70’ με κοντινή προβολή σε 1-2, από κόρνερ του Βαλμπουενά και κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 83’ με την κεφαλιά του Σισέ, αλλά δεν είχε δύναμη και με το σουτ του Παπασταθόπουλου στο 90’ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε σταθερά στη γωνία του. Δεν άλλαξε κάτι ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός, χωρίς ενέργεια, διάθεση και ιδέες, ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό, δίνοντας νέα πίκρα στον κόσμο του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (46’ Σισέ), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (79’ Κανέ), Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Τικίνιο), Ροντρίγκες (64’ Βαλμπουενά), Λόπες (79’ Μασούρας), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (46’ Πέρεθ), Ιωαννίδης (23’ Καρλίτος), Σάντσες, Βιγιαφάνες, Κουρμπέλης (78’ Χουάνκαρ), Αϊτόρ (62’ Χατζηγιοβάνης), Κώτσιρας, Σαρλία, Παλάσιος (63’ Βιτάλ).

Διαβάστε επίσης