Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν είχε ιδέες, δεν είχε λύσεις

Δεν είχε ιδέες, δεν είχε λύσεις
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 - 10:48

Θέλοντας να επαναφέρει τους λεγόμενους ‘βασικούς’ στην ενδεκάδα, ο Πέδρο Μαρτίνς έφερε ξανά στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ ορισμένες από τις αδυναμίες, τις οποίες η ομάδα του έχει δείξει σταθερά φέτος, στη σεζόν. Πρόβλημα δημιουργίας από τον άξονα, λόγου χάρη. Με αποτέλεσμα αν τα άκρα δεν δουλέψουν σωστά, να υπάρχει συνολικό πρόβλημα δημιουργίας. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο δημιουργικό κομμάτι, χθες, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην καταφέρει να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό, στο πλάνο της επάνω. Αντιθέτως, ο Μαρτίνς έδειξε να εγκλωβίζεται στη διαχείριση την οποία ο ίδιος πήγε να κάνει, στο ντέρμπι.

Πολλούς ξένισε η αλλαγή του Αγκιμπού στο ημίχρονο. Ο νεαρός είναι καιρό ντεφορμέ και σίγουρα δεν παίζει στα στάνταρ τα οποία ο ίδιος έδειξε ότι μπορεί να πιάσει, στις αρχές και στα μέσα της σεζόν. Αλλά ήταν, αν μη τι άλλο, αρκετά απειλητικός. Το γκολ του Τικίνιο δεν λέει κάτι, αφού συνολικά η αλλαγή δεν «βγήκε». Το 4-4-2 σπανίως έχει λειτουργήσει για τον Ολυμπιακού και φαινόταν καθαρά ότι δεν θα έβγαινε και χθες, αφού ο Ολυμπιακός δεν είχε τον έλεγχο στο κέντρο.

Γκάρι και Λόπες δεν δημιούργησαν πολύ. Απείλησαν, με διάφορα σουτ, καλά μεν, αλλά όχι αποτελεσματικά δε και έτσι από τη στιγμή κατά την οποία η ομάδα δεν μπόρεσε να βρει δημιουργία από τον άξονα (ελλείψει και του Αγκιμπού), έχασε τον τρόπο να απειλεί με την μπάλα. Κάτω. Έκανε αρκετά γεμίσματα, αρκετές σέντρες και αυτά δεν βγήκαν. Ο Μαρτίνς έβαλε και ίσως αργά τον Βαλμπουενά, ο οποίος βέβαια είχε παίξει και στον Άρη. Ίσως να είχε κάτι παραπάνω να δώσει νωρίτερα, ο Γάλλος. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο προπονητής βλέπει πάντοτε πράγματα τα οποία εμείς δεν βλέπουμε, αλλά με την περιορισμένη γνώση μας, σε σχέση με τον κόουτς, κρίνουμε με βάση αυτά που είδαμε στο χορτάρι. Σίγουρα και ο ίδιος θα έκανε ορισμένα πράγματα διαφορετικά, αν ξαναέπαιζε το ματς.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Δεν χωνεύεται εύκολα

Δεν χωνεύεται εύκολα

Ο κόσμος πικράθηκε χθες από την εικόνα της ομάδας και το αποτέλεσμα. Οι αλλαγές πρέπει να έρθουν αμέσως μόλις η κούπα υψωθεί στον ουρανό του Πειραιά.