Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ευαγγέλου των λαθών σφυρίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ο Ευαγγέλου των λαθών σφυρίζει Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 - 10:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με δεδομένο ότι ο αγώνας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ, δεν έχει βαθμολογική σημασία ο Κλάτενμπεργκ δεν όρισε ξένο διαιτητή. Αυτός είναι ο Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) ο οποίος έχει αδικήσει τους «ερυθρόλευκους» σε αρκετά ματς, όπως και στο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι (2-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, όταν χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ το καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν έδωσε επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Εραμούσπε, αν και μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ. Από τότε (17/10/21) έχει να μπει ο Ευαγγέλου σε ματς του Ολυμπιακού.

Οι μάχες του Ολυμπιακού στη Euroleague με live streaming 21+ | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Ευαγγέλου είναι ένας ρέφερι που έχει κάνει λάθη κατά του Ολυμπιακού σε αρκετά ματς. Όπως σε αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ.

Αναλυτικά:

***01/09/19 Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

Το χρονόμετρο σημάδευε το 4ο λεπτό του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 και ο Ελ Αραμπί επιχειρούσε επικίνδυνο μπάσιμο στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, όμως ο Μπέρτος τον ανέτρεψε! Η παράβαση ήταν τόσο εξόφθαλμη που φαινόταν από την κορυφή του Ολύμπου! Όμως, για τον διαιτητή Ευαγγέλου (Αθηνών) πέρα έβρεχε. Ο ρέφερι δεν πήρε χαμπάρι ένα πέναλτι-μαρς και μετά από λίγο, αφού η μπάλα είχε περάσει προς την περιοχή του Ολυμπιακού και είχε «επιστρέψει» στο κέντρο, ειδοποίησαν τον Ευαγγέλου (στο VAR είναι ο Διαμαντόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας) για να δει την φάση. Ετσι... ξύπνησε, είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι και ο Βαλμπουενά έκανε το 1-0 στο 7΄.

Δεν ήταν δυνατόν να ακυρωθεί τέτοιο γκολ, σαν αυτό που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 38' μετά από «συστημένο» φάουλ του Βαλμπουενά. Αρχικά, μέτρησαν το τέρμα, όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου πήρε πίσω την απόφαση με υπόδειξη του βοηθού VAR, του Τριανταφύλου (Αρκαδίας). Ήταν μια ανεξήγητη απόφαση. Ο Κούλα (Ξάνθης) που είχε την ευθύνη της φάσης πήγε κανονικά στη σέντρα, όμως παρενέβη ο Τριανταφύλλου.

Ο Ευαγγέλου (Αθηνών) συνέχισε το... ρεσιτάλ κατά του Ολυμπιακού στη Λάρισα, «ξέφυγε» στο 55'. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μεριά, επειδή... ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Γκιλιέρμε στον Φατιόν.

***25/11/18 Ατρόμητος Αθηνών – Ολυμπιακός 1-2

Η ακαταλληλότητα του Αθηναίου Ευαγγέλου φάνηκε από τη φάση του 34', όταν ο Κούτρης πήγε να βγάλει σέντρα και την ίδια στιγμή ο Γιαννούλης χτύπησε εκτός φάσης τον Ποντένσε, που βρέθηκε στο έδαφος. Πρόκειται για τον ορισμό του πέναλτι και της αποβολής. Όμως, ο Ευαγγέλου... αμόλησε αετό!

Επίσης:

Στο 60' ο Γιαννούλης πάτησε τον Φορτούνη, οριακά εκτός της μεγάλης περιοχής, όμως ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε φάουλ, επειδή έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του Ατρομήτου.

Αντίθετα σωστή ήταν η αποβολή του Μπουσούλατζιτς στο 57'.

***04/03/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Σούπερ... μαϊμού το πέναλτι που έδωσε. Ο Ευαγγέλου δεν έχει καμία δικαιολογία για το πέναλτι στο 87' σε μαρκάρισμα του Ενγκελς στον Ινσούα. Η φάση ήταν ξεκάθαρα εκτός περιοχής και ο Αθηναίος ρέφερι έπρεπε να καταλογίσει φάουλ! Από τότε έπρεπε να είναι εκτός πινάκων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΛΕΪ ΟΦ

9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 14/5

20:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Βοηθοί: Παπαδάκης (Ηρακλείου),

Σινιοράκης (Χανίων)

4ος: Περράκης (Αθηνών)

VAR: Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

AVAR: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

Παρατηρητής: Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας)

Διαβάστε επίσης