Ντουντούκα
ΠΑΘΟΣ! Πάμε να το γεμίσουμε...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Συγχαρητήρια για τη ντροπή

Συγχαρητήρια για τη ντροπή
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022 - 00:34
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τα γραπτά μένουν έλεγαν οι Λατίνοι, όμως, ειδικά στην εποχή μας, τα ίδια ισχύουν και για τις δηλώσεις, επειδή, ειδικά με το διαδίκτυο, γράφονται τα πάντα! Ας θυμίσουμε τι έλεγαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ πριν από τον τελικό κυπέλλου Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ 1-0 που από γιορτή, όπως μας διαβεβαίωναν ότι θα γίνει, εξελίχθηκε σε ρεσιτάλ βίας.

Ξεκινάμε με τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου: «Πιστεύω ότι θα έχουμε πάνω από 50.000 κόσμο αύριο στο γήπεδο. Να γιορτάσουμε, να δούμε έναν καλό αγώνα».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου είχε δηλώσει: «Κατανοούμε τον κόσμο που ζητά μία εκτόνωση. Θα δοθεί η ευκαιρία αυτή και στον κόσμο του ΠΑΟΚ και στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Με προϋποθέσεις που θα στηρίξει και η αστυνομία και η κυβέρνηση, να έχουμε 50.000 κόσμο σε αυτή την γιορτή. Δεν είναι ομάδες που συγκρούονται»!

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Αγγελος Δανιήλ είχε δηλώσει: «Το ζητούμενο είναι να υπάρχει μία γιορτή του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ. Υπάρχει επίσημο δείπνο το βράδυ στις 21.00 με τους εκπροσώπους των δύο ομάδων και θα έχουμε την τελική σύσκεψη του τελικού, για τα μέτρα που θα ληφθούν από την αστυνομία». Πιο πριν είχε πει: «Δεν θα έχουμε πρόβλημα. Η ευχή είναι να πάνε όλα καλά. Διαμορφώνονται και οι χώροι υποδοχής των φιλάθλων των δυο ομάδων όπως ζήτησε η αστυνομία».

Παράλληλα ο πρόεδρος της υποεπιτροπής κυπέλλου, Κωνσταντίνος Νίκας είχε δηλώσει: «Θα υπογραφεί συμφωνητικό με τις ομάδες που αναφέρει πως αν γίνουν επεισόδια θα ευθύνονται οι ομάδες και θα ισχύει ο νόμος περί οργανωμένων, να μην δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς»!

Ολοι οι αρμόδιοι, ναι, αυτοί είναι, έκαναν λόγο για γιορτή. Όμως, προέκυψε ντροπή! Αρα, συγχαρητήρια για τη ντροπή. Άλλωστε, τι ντροπή, τι γιορτή!

Για τιμωρίες έδρας

Στο τελικό κυπέλλου, για μια ακόμη χρονιά, είχαμε ρεσιτάλ βίας. Τα ίδια και χειρότερα με αυτή την ΕΠΟ της «εξυγίανσης». Οι φίλαθλοι δεν ξεχνούν τον πόλεμο στο Πανθεσσαλικό, όπως και τα επεισόδια σε τελικό κεκλεισμένων των θυρών, πριν από τρία χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύουν, ενόψει της νέας σεζόν, με τιμωρία της έδρας τους (κεκλεισμένων των θυρών) για το ρεσιτάλ βίας. Η αθλητική δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της ή θα τους δώσει και βραβείο;

Διαβάστε επίσης