Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γελάει ο κόσμος με ΕΠΟ και Φιλιππούση

Γελάει ο κόσμος με ΕΠΟ και Φιλιππούση
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 - 15:07

Η ΕΠΟ ρεζιλεύτηκε στην UEFA... Αυτή είναι η ουσία με αφορμή το θεαματικό... άδειασμα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας που γνωμοδότησε ότι σωστά ο Αρης πήρε άδεια για το Conferens League, άρα δεν χρειάζεται να εκδικαστεί η έφεση του Σαράκη από το Δευτεροβάθμιο Οργανο της ΕΠΟ. Αυτή η εξέλιξη εκθέτει τρία πρόσωπα, τους Φιλιππούση, Μπάρτζη και Σαράκη.

Όμως, περισσότερο από όλους, ή αν προτιμάτε πρώτος και καλύτερος, εκτίθεται ο προσωρινός εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ (acting CEO), Ιάκωβος Φιλιππούσης. Αυτός έφτιαξε το νέο οργανόγραμμα που υποβίβασε τη Διεύθυνση Αδειοδότησης σε τμήμα. Αυτός καρατόμησε τον Διευθυντή Γιώργο Δημητρίου, βάζοντας στη θέση του το μέλος της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη.

Συμπέρασμα: Η ΕΠΟ ρεζιλεύτηκε στην UEFA και ο Φιλιππούσης βγαίνει στη σέντρα. Με αφορμή την υπόθεση του Αρη, δεν έχει ξαναγίνει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να ακυρώσει τμήμα αδειοδότησης και να ζητήσει να μην εκδικαστεί η έφεση του Σαράκη που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνος για την καλή λειτουργία της αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Γελάει ο κόσμος! Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η UEFA έκρινε ότι η έφεση του Σαράκη κατά της αδειοδότησης του Αρη ήταν άνευ λόγου και αιτίας. Η οφειλή των 58.000 ευρώ στον Παλαθουέλος προέκυψε στις 27 Ιανουαρίου 2022, τότε δικαιώθηκε στο CAS, και ο Αρης, όπως και οι υπόλοιπες ομάδες που χρωστάνε, έπρεπε να ρυθμίσει οφειλές μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, σύμφωνα με το άρθρο 50 του κανονισμού αδειοδότησης. Αρα, δεν υπήρχε λόγος ο Σαράκης να κάνει έφεση επειδή είναι πασιφανές ότι η οφειλή δεν είναι ληξιπρόθεσμη.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο Αρης ξεγύμνωσε την ΕΠΟ κάνοντας καταγγελία εναντίον της στην UEFA. Έβγαζε μάτια ότι πήγαν να τον πετάξουν εκτός Ευρώπης με το «έτσι θέλω». Όπως βγάζει μάτια ότι ο Σαράκης δεν είχε λόγο να κάνει έφεση.

Εκτός από τον Φιλιππούση πρέπει να παραιτηθεί και ο Σαράκης. Ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ πήγε να μπλοκάρει τον Αρη και με αρνητική εισήγησή του στο Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης, όμως την απέρριψε, δίνοντας κανονικά άδεια στον Αρη. Ένα μεγάλο θέμα είναι που έμαθε ο Βόλος απόρρητα στοιχεία του φακέλου και ο Μπέος... έστρωσε χαλί για να κάνει έφεση ο Σαράκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται ο Σαράκης. «Μας είπαν θα ληφθεί αυτή η απόφαση, δικαιολογείστε τη», είχε πει για την υπόθεση των αδειοδοτήσεων των ομάδων της Super League 2.

Να θυμίσουμε ότι είναι κατηγορούμενος στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την προαναφερόμενη υπόθεση (των αδειοδοτήσεων των ομάδων της SL 2), μαζί με τον προϊστάμενο της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ, Νίκο Μπάρτζη. Κι αυτός, με την περίπτωση του Αρη, είναι εκτεθειμένος, επειδή το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ.

Για να δείτε, γιατί γελάει όλος ο κόσμος με την ΕΠΟ. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των αδειοδοτήσεων των ομάδων της SL 2 οι Μπάρτζης και Σαράκης δεν είχαν σχέση με την τότε διεύθυνση αδειοδότησης. Παρόλα αυτά, ο Φιλιππούσης τους αναβάθμισε.

Για την ιστορία ο Αρης πλήρωσε το χρέος των 112.000 ευρώ (ποσό μαζί με τους τόκους) στον Παλαθουέλος.

Διαβάστε επίσης

Ο Ολυμπιακός δίπλα στον συνάνθρωπο! (video)

Ο Ολυμπιακός δίπλα στον συνάνθρωπο! (video)

Το κοινωνικό έργο του Θρύλου διαρκώς γιγαντώνεται, κατόπιν εντολής του ηγέτη του Συλλόγου, κ. Μαρινάκη. Δείτε το βίντεο που έπαιξε στα μάτριξ του Καραϊσκάκη, για το θέμα.