Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιώργος Μασούρας: Αυτά είδαν και τον θέλουν πολύ!

Γιώργος Μασούρας: Αυτά είδαν και τον θέλουν πολύ!
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 22:24

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΗΣ

Γεννημένος Πρωτοχρονιά του 1994, στην Κεχρινιά Αιτωλοακαρνανίας, ο Γιώργος Μασούρας, είναι το θέμα των ημερών. Το ενδιαφέρον, από την Τουρκία, αλλά και από άλλους συλλόγους, έχουν κάνει τον «ερυθρόλευκο» άσσο, να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο εξτρέμ του Ολυμπιακού και με τη συνεχή ανοδική του πορεία, είναι λογικό να «παίζει» πάνω-πάνω στη λίστα των τμημάτων σκάουτερ αρκετών ομάδων, με πιο «ζεστό», αυτό, της Τράμπζονσπορ.

Η πορεία του Γιώργου Μασούρα, στις ακτίνες «X» του gavros.gr
Η άφιξή του στον Ολυμπιακό, έγινε τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σεζόν 2018-2019. Προς τα τέλη του Δεκέμβρη του 2018, όλα πήραν το δρόμο τους, καθώς Ολυμπιακός και Πανιώνιος, έδωσαν τα χέρια. Ο τότε παίκτης του Πανιωνίου, είχε την επιλογή να μετακομίσει στον Πειραιά, ως «ελεύθερος» το καλοκαίρι, αλλά το ήθος του σε συνδυασμό με την θέληση της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον έκαναν κάτοικο Πειραιά, στα γενέθλιά του, 1η Γενάρη του 2019 και τυπικά.

Η πρώτη χρονιά στα «ερυθρόλευκα»
Ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είχε κάνει 8-1-2019, στον εκτός έδρας αγώνα κυπέλλου, με τη Ξάνθη (0-0), περνώντας ως αλλαγή. Το «βάπτισμα πυρός» στην εντεκάδα, έγινε στον επαναληπτικό με τους Ακρίτες (23-1-2019) , στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παίζοντας 90 λεπτά στο νικηφόρο 3-1. Συνολικά, ο παίκτης του Θρύλου, στο δεύτερο μισό της σεζόν, είχε δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα , πετυχαίνοντας και τέσσερα γκολ. Στο Κύπελλο Ελλάδας, πραγματοποίησε τέσσερις εμφανίσεις, έχοντας μοιράσει και μία ασίστ, στο εκτός έδρας 3-3 με τη Λαμία. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου και έδειξε έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Κι έτσι ήταν…

Η αξέχαστη ασίστ στο Emirates!
Η περίοδος 2019-2020 βρήκε τον Ολυμπιακό εκεί που του αρμόζει! Στο θρόνο του πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας! Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, Ολυμπιακός και Γιώργος Μασούρας, πορεύτηκαν μαζί κατακτώντας το ντάμπλ.

Η αρχή, έγινε στον τρίτο προκριματικό γύρο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, με την Μπασάκσεχιρ. Στο 53ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Μασούρας σκόραρε και έδωσε τη νίκη με 0-1 στην Τουρκία, θέτοντας γερές βάσεις ενόψει του επαναληπτικού στον Πειραιά. Ο Θρύλος τα κατάφερε, προκρίθηκε στους ομίλους αφού απέκλεισε στην συνέχεια και την Κράσνονταρ, (του πρώην «πράσινου», Μάρκους Μπέργκ που πήγε στη Ρωσία, για να… παίξει στους ομίλους).

Στους ομίλους, ο Ολυμπιακός βγήκε τρίτος, πίσω από Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, με τον Έλληνα διεθνή να αποδίδει εξαιρετικά, παίζοντας και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η τρίτη θέση, έδωσε συνέχεια στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού, στο Europa League. Ο Θρύλος, απέκλεισε την Άρσεναλ, με το Μασούρα να είναι καταλυτικός παράγοντας στην σπουδαία πρόκριση, στην φάση των «16» της διοργάνωσης. Ο επαναληπτικός, μετά την ήττα με 0-1 στην Ελλάδα, έγινε στο «Emirates». Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Ένα λεπτό πριν το τέλος της, με το σκορ στο 1-1, ο Μασούρας με έξοχη σέντρα, έβγαλε την ασίστ στον Ελ Αραμπί ο οποίος δεν άστοχησε, σκόραρε για το 1-2 και έστειλε το Θρύλο στους 16.

Με 32 εμφανίσεις, σε 36 παιχνίδια (μαζί με τα πλέι οφ), ο Μασούρας συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 9 γκολ. Κομβικός ήταν και στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, έχοντας αγωνιστεί σε 6 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε η ομάδα μέχρι τον τελικό. Σκόραρε ένα πολύ κρίσιμο γκολ, στα ημιτελικά της διοργάνωσης, απέναντι στον ΠΑΟΚ, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση, οπού έδινε την πρόκριση στους Πειραιώτες μετά την ήττα με 3-2 στην Τούμπα.

Ξανά πρωταθλητής! Ξανά ασίστ στο Emirates!
Η περίοδος 2020-2021, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς ο Θρύλος κατέκτησε ξανά το πρωτάθλημα. Ο χαφ του Ολυμπιακού, είχε σε 36 ματς των «ερυθρόλευκων», 32 εμφανίσεις, 13 γκολ, ενώ μοίρασε 5 ασίστ. Ξανά πολύτιμος, καθώς τα 7 του γκολ είναι σε κρίσιμα ματς.

Στο κύπελλο Ελλάδας, αγωνίστηκε 6 φορές από τα 7 παιχνίδια που έδωσε ο Ολυμπιακός, σκοράροντας ένα γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό.

Εξαιρετική παρουσία και στην Ευρώπη, μετρώντας οχτώ παρουσίες, σε προκριματικά και ομίλους, φορώντας φανέλα βασικού στις πέντε. Η τρίτη θέση που κατέκτησε η ομάδα, πίσω από Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο, αφήνοντας τέταρτη την Μαρσέιγ έστειλε τον Ολυμπιακό στο Europa League.

Ο Έλληνας παίκτης, αγωνίστηκε και στα 4 ματς με Αϊντχόφεν και Άρσεναλ, έχοντας στην κατοχή του ένα γκολ απέναντι στους Ολλανδούς και την ασίστ, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Άρσεναλ.

Φτάνοντας στο σήμερα, μετρώντας πρωταθλήματα!
Το τρίτο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ολυμπιακού, πανηγύρισε ο Γιώργος Μασούρας τη σεζόν 2021-22. Η απόδοση του Έλληνα διεθνή, ήταν καταλυτική και στο δρόμο για το 47ο πρωτάθλημα. Ο παίκτης του Ολυμπιακού, είχε 31 συμμετοχές (27 ως βασικός με 9 γκολ, 5 ασίστ) από τα 36 που έδωσε ο Θρύλος για το πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο αγωνίστηκε σε 3 παιχνίδια (2 γκολ).

Πιστός και στο ραντεβού με την Ευρώπη ο χαφ του Θρύλου, καθώς ήταν βασικός και στα τέσσερα ματς για τα προκριματικά των ομίλων. Σκόραρε το γκολ-νίκη απέναντι στην Νεφτσί Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν, ενώ έδωσε άλλο ένα στο ματς με τους Βούλγαρους της Λουντογκόρετς.

Στο Europa League, είχε οχτώ συμμετοχές , σκοράροντας 2 γκολ απέναντι στη Φενέρ, συνεχίζοντας την παράδοση, με ομάδες από την Τουρκία.

Λογικό το βλέμμα πολλών, να είναι στραμμένο πάνω στον παίκτη του Ολυμπιακού, καθώς μόνο ανοδική είναι η πορεία του, αυτά τα 3,5 χρόνια στο Θρύλο! Και πολύ περισσότερο, ομάδες από την Τουρκία που έχει πληγώσει στο παρελθόν.

Το επόμενο διάστημα, θα δείξει τις εξελίξεις για τον εξτρέμ του Ολυμπιακού που αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να ξεπεράσει τον τραυματισμό του κι ενώ έχει ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι διατεθειμένος να τον δώσει εύκολα και μάλιστα με μικρό ποσό. Κάθε άλλο. Περιμένει μια καλή πρόταση και αν από την Τουρκία λένε πως δεν είναι εύκολο, πολλοί εκτιμούν πως θα επιστρέψουν και με καλύτερη πρόταση. Όπως και να ‘χει, όμως, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα αποφασίσει για έναν παίκτη που από την πρώτη ημέρα που πάτησε στο Ρέντη, έχει τιμήσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Γι’ αυτό άλλωστε και ο κόσμος τον εκτιμά πολύ…

Διαβάστε επίσης