Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι μετεξεταστέοι του Κλάτενμπεργκ

Οι μετεξεταστέοι του Κλάτενμπεργκ
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2022 - 23:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί ο Κλάτενμπεργκ να μην σχολίασε όλα τα λάθη, μπορεί να άφησε εκτός κάδρου σοβαρότερα λάθη, όμως εδώ θα εξετάσουμε την κριτική του στη διάρκεια των τελευταίων μαθημάτων στους διαιτητές, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας. Ως γνωστόν ο Κλάτενμπεργκ έκανε τηλεκπαίδευση με φάσεις και αποφάσεις διαιτητών για το πρωτάθλημα της Super League.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ «κάρφωσε» διεθνείς όπως και έμπειρους ρέφερι για κάποιες αποφάσεις τους. Συνολικά επτά διαιτητές και συγκεκριμένα πρόκειται για τους Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου), Παπαδόπουλο (Μακεδονίας), Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας), Καραντώνη (Ημαθίας), Κουτσιαύτη (Αρτας), Γκορτσίλα (Μακεδονίας) και Ευαγγέλου (Αθηνών).

Αναλυτικά:

*Οι Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος βγήκαν στη σέντρα για το ματς ΑΕΚ-Ατρόμητος 3-0. Ο Άγγλος δεν δικαιολόγησε το ένα από τα δυο πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ της ομάδας του Περιστερίου και περισσότερο τα άκουσε ο Σιδηρόπουλος, ο οποίος ήταν στο VAR. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν, αυτός αντέδρασε, κάτι που ο Άγγλος φέρεται να μην είδε με καλό μάτι.

*Ο Διαμαντόπουλος, σε άλλη εκπαιδευτική τηλεδιάσκεψη, τα άκουσε για το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-2. Ο διεθνής ρέφερι ήταν VAR στο συγκεκριμένο ματς, κάποια... σκάγια πήραν και τον Καραντώνη (σ.σ. διαιτητής), όμως ο Κλάτενμπεργκ θεώρησε ότι ο πρώτος έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο τον δεύτερο. «Όχι όλα από τη μια πλευρά», φέρεται να είπε ο Κλάτενμπεργκ στον Διαμαντόπουλο, αφήνοντας αιχμή για τη διαιτησία του στο παιχνίδι ΑΕΚ-Αρης 2-1.

* «Μην δω και δώσει άλλος τέτοιο πέναλτι», φέρεται να είπε ο Κλάτενμπεργκ, για πέναλτι που έδωσε ο Κουτσιαύτης σε πτώση του Μανούσου στο Λαμία-Απόλλων 1-2. Στο VAR ήταν ο Διαμαντόπουλος που επίσης τα... άκουσε!

*Οι Καραντώνης, Γκορτσίλας σχολιάστηκαν από τον Αγγλο για την απόφασή τους να μην δώσουν το πέναλτι υπέρ των πρωταθλητών στο Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2, σε χέρι του Εραμούσπε. «Για τέτοια έχουμε το VAR», φέρεται να είπε.

* «Εδώ δεν χρειαζόταν το VAR», τόνισε για το Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 4-0: Ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να αποβάλει, με απευθείας κόκκινη, τον Ράιλι του Ιωνικού και όχι να το κάνει αφού πρώτα πήγε στην οθόνη.

*Στο ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης 2-0 ο Ευαγγέλου είχε καταλογίσει πέναλτι, αλλά ανέφερε ότι έπρεπε να ...κόψει τη φάση με επιθετικό φάουλ. Έριξε ευθύνη και στο VAR (Γκορτσίλας).

*Ο Γκορτσίλας στις καθυστερήσεις του αγώνα Παναιτωλικός-Αστέρας 0-0 (για τα πλέι άουτ) πήγε να σφυρίξει φάουλ υπέρ του Παναιτωλικού, όμως καταλόγισε κόρνερ και ο Κλάτενμπεργκ του είπε πως από τη στιγμή που έβαλε τη σφυρίχτρα στο στόμα του έπρεπε να δώσει το φάουλ. Απλά, μαθήματα.

Διαβάστε επίσης