Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... σαλάτα του Μπαλτάκου με τη διαιτησία

Η... σαλάτα του Μπαλτάκου με τη διαιτησία
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2022 - 22:39
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καμία σχέση με τα δεδομένα που υπάρχουν όσα λέει ο Μπαλτάκος για την διαιτησία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ παραβλέπει ότι δεν μπορεί να θέσει θέμα Κλάτενμπεργκ επειδή η υπόθεση της παραμονής του Άγγλου είναι τελειωμένη, δηλαδή μένει χωρίς δεύτερη κουβέντα! Επίσης, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ παραβλέπει (ή δεν του έχουν πει) ότι η ΕΠΟ δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν έχει συμμετοχή στο θέμα, είναι παρατηρήτρια. Απλά, επικυρώνει. Κρατήστε αυτό για να συνεννοούμαστε, κι ας προσπαθεί ο νέος ο πρόεδρος της ΕΠΟ Τάκης Μπαλτάκος να δημιουργήσει θέμα, λέγοντας ότι θα μιλήσει με τον Άγγλο πρόεδρο της ΚΕΔ για την επέκταση του συμβολαίου του.

Αν και διακριτικά άρχισε τα βήματα προς τα πίσω:

- Πριν από την εκλογή του στην προεδρεία ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει: «Δεν έχω ενημερωθεί για την ανανέωση της θητείας του κ. Κλάτενμπεργκ και για το αν είμαι ικανοποιημένος απ’ την παρουσία του θα τα πω στη γενική συνέλευση. Θα πω την άποψη μου στα όργανα της Ομοσπονδίας».

-Καθόλου τυχαίο ότι μετά την επανεκλογή του αναδιπλώθηκε καθώς τόνισε: «Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει με την υπόθεση του κ. Κλάτενμπεργκ, χρειάζομαι ενημέρωση, θα χρειαστεί να μιλήσω μαζί του και πάλι, εκείνο που γνωρίζω είναι ότι η σύμβαση του τελειώνει 30/7, οπότε θα το συζητήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

-Πάντως, πριν από όλα αυτά (σ.σ. η μια δήλωση έγινε στο τέλος Μαΐου και η άλλη στις 2/6) ο Μπαλτάκος έλεγε άλλα! «Να μείνει ο Κλάτενμπεργκ και να έρχονται ξένοι διαιτητές», είχε δηλώσει στις 18 Απριλίου! Τι άλλαξε από τότε; Δεν θυμόταν τι είχε πει;

Η ουσία είναι πως ό,τι κι αν λέει ο πρόεδρος της ΕΠΟ για τον Κλάτενμπεργκ αυτό έχει «φιλολογικό χαρακτήρα»! Αφενός η ΕΠΟ δεν έχει λόγο στη διαιτησία αφετέρου η παραμονή του Κλάτενμπεργκ είναι δεδομένη επειδή πρόκειται για απόφαση της ΟΥΕΦΑ που όχι μόνο δεν θέλει η ΕΠΟ να αποφασίζει για θέματα διαιτησίας, δεν θέλει να έχει λόγο και σε θέματα που έχουν σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η απόφαση της UEFA για την παραμονή του Κλάτενμπεργκ χρονολογείται πριν από έναν μήνα. Τότε, στη Νιόν της Ελβετίας, έγινε και συνάντηση του Κλάτενμπεργκ με τον αρχιδιαιτητή της ΟΥΕΦΑ Ρομπέρτο Ροσέτι και τον Διευθυντή των Εθνικών Ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς. Κάτι ανάλογο είχε γίνει, πριν από τρία χρόνια και με την επέκταση του συμβολαίου του Περέιρα καθώς η ΕΠΟ, απλά, ειδοποιήθηκε να συμφωνήσει, ενώ ο Γραμμένος δεν είχε πλειοψηφία στην ΕΕ για να το περάσει.

Συνάντηση μεταξύ Μπαλτάκου-Κλάτενμπεργκ θα γίνει, όμως θα είναι εθιμοτυπική. Να μην ξεχνάμε ότι ο Άγγλος ήταν παρών και στη συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ με τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA, με την ευκαιρία της εκλογής του.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης