Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ανώμαλη προσγείωση για την ΕΠΟ

Ανώμαλη προσγείωση για την ΕΠΟ
Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 - 21:28
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά στραβά αρμενίζουν στο Πάρκο Γουδή. Το χειρότερο για αυτούς είναι ότι ξέρουν και οι FIFA, UEFA. Η ΕΠΟ εξακολουθεί να είναι σα να μην υπάρχει για τους ξένους (και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα) βλέπουν ότι δεν υπερβάλλουμε. Δεν έχει αλλάξει κάτι με την εκλογή του Μπαλτάκου.

Θυμίζουμε ότι με τον Ζαγοράκη έρχονταν συνέχεια κλιμάκια των υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών για να ετοιμάσουν την ολιστική μελέτη, γενικά οι ξένοι υπολόγιζαν στην ΕΠΟ και ήθελαν να βοηθήσουν στην αναβάθμισή της. Όμως, μετά την παραίτησή του αρχηγού της εθνικής του 2004, συγκεκριμένα από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι σχέσεις της ΕΠΟ με τις FIFA, UEFA μπήκαν στον «πάγο», όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα. Καθόλου τυχαίο ότι δεν έγινε ακόμη το ραντεβού του Μπαλτάκου με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και η επίσκεψή του στα γραφεία της FIFA, αν και ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του νεοκλεγέντος προέδρου της ΕΠΟ. Μάλιστα, γράφτηκε ότι είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Δευτέρα, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε.

Στην ΕΠΟ είναι γνωστό πως, όταν δεν τους αρέσει κάτι, πετάνε τη μπάλα στην κερκίδα. Δεν ασχολούνται, όπως κάνουν με την ολιστική μελέτη. Τι δεν κατάλαβαν από το «καμπανάκι» του εκπροσώπου της UEFA στη διάρκεια της ΓΣ της 1ης Ιουνίου; «Η ΕΠΟ έχει καθήκον να διασφαλίζει τη χρηστή λειτουργία. Εφιστώ την προσοχή σας» ανέφερε ο Λούκα Νίκολα.

Παρόλα αυτά ο Μπαλτάκος δεν έχει αναφέρει καν τις λέξεις «ολιστική μελέτη», αν και κάνει δηλώσεις συχνά δηλώσεις για τα σχέδιά του. Σα να μην έφτανε αυτό, επέκτεινε την παραμονή του Φιλιππούση μέχρι το Σεπτέμβριο, χωρίς να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή. Αν και υπάρχει επιστολή των FIFA, UEFA, από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο εκτελεστικός διευθυντής να προσληφθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η FIFA και η UEFA είχαν διαμηνύσει, εδώ και έναν χρόνο, ότι δεν θα ασχολούνταν με την ΕΠΟ εφόσον δεν υλοποιούσε ολόκληρη την ολιστική μελέτη. Μήπως τελικά, αυτό γίνεται; Αυτά είναι πράγματα που δεν επιβεβαιώνονται, όμως δεν σημαίνει ότι δεν βγαίνουν και συμπεράσματα, με δεδομένο και το οικονομικό εμπάργκο, όπως και την επιστολή που έστειλαν στις 23 Δεκεμβρίου, με την οποία υπογράμμιζαν ότι καθυστερούσαν οι αλλαγές και ζητούσαν ενημέρωση κάθε μήνα.

Η ΕΠΟ προτιμά να είναι αποκλεισμένη από το να μπει στο δρόμο των αλλαγών και γίνει μια κανονική και σύγχρονη ομοσπονδία. Λες και οι ξένοι δεν ξέρουν τι γίνεται.

Διαβάστε επίσης