Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μένουν» Ελλάδα οι ξένοι ρέφερι!

«Μένουν» Ελλάδα οι ξένοι ρέφερι!
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2022 - 00:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μπορεί να υπάρχουν ομάδες που να μην θέλουν να έρχονται ξένοι διαιτητές ή να πιέζουν να βάλουν Ελληνα στην ΚΕΔ, όμως τρώνε... πόρτα και στις δυο περιπτώσεις. Οι ξένοι ρέφερι όχι μόνο θα συνεχίσουν να έρχονται για τα δύσκολα ματς της Super League, καθώς διατηρήθηκε η σχετική διάταξη του κανονισμού που ετοιμάζει ο Κλάτενμπεργκ και παράλληλα ανοίγει ο δρόμος και για ξένους διαιτητές και στη Super League 2. Για το τελευταίο ο Κλάτενμπεργκ είχε βάλει σχετική διάταξη στον κανονισμό από τον περασμένο Μάρτιο, όμως δεν μπορούσε να την ενεργοποιήσει επειδή δεν επιτρέπονται τέτοιες αλλαγές μεσούσης της σεζόν. Για τα δύσκολα ματς της Super League 2 θα προβλέπεται και VAR.

Επίσης, οι Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας μένουν εκτός ΚΕΔ που ασχολείται με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Οι συνεργάτες του Κλάτενμπεργκ θα είναι ξένοι, ενώ η «ελληνική» ΚΕΔ (Μάνταλος, Νικολακόπουλος, Καρατζίκας, Λαμπαδαρίου) θα ασχολείται με τη Γ' Εθνική και τα πρωταθλήματα νέων.

Στάχτη στα μάτια από την ΕΠΟ

Η ΕΠΟ εξακολουθεί να έχει οφειλόμενα στους διαιτητές της Super League αν και το πρωτάθλημα τελείωσε από τις αρχές Μαΐου. Είχαν να πληρωθούν από την 23η αγωνιστική, τις προηγούμενες μέρες πληρώθηκαν μέχρι την τελευταία (26η), όμως τους οφείλονται οι αμοιβές για τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ. Να σημειώσουμε, ή μάλλον να τονίσουμε, ότι η Super League έχει προκαταβάλει όλα τα χρήματα για τις διαιτησίες, παρόλα αυτά η ΕΠΟ δεν τα έχει αποδώσει!

Κατά τα άλλα θέλει να έχει την ευθύνη της διαιτησίας. Όταν δεν ασχολείται με το... χάος στη Super League, όπου οι ρέφερι σφυρίζουν τζάμπα και μετά ψάχνουν να βρουν γιατί εγκαταλείπουν ο ένας μετά τον άλλον την ενεργό δράση. Δεν φταίει η ΕΠΟ για τη Super League 2, όμως έπρεπε να παρέμβει επειδή κάθε χρόνο γίνονται τα ίδια και χειρότερα, άρα ως προϊσταμένη αρχή (λέμε τώρα) έχει πολύ μεγάλη ευθύνη.

Διαβάστε επίσης