Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τεράστιο ατόπημα της ΠΑΕ ΑΕΚ! Δεν σεβάστηκε ούτε τον οπαδό της που «χάθηκε» στην τραγωδία της Θύρας 7!

Τεράστιο ατόπημα της ΠΑΕ ΑΕΚ! Δεν σεβάστηκε ούτε τον οπαδό της που «χάθηκε» στην τραγωδία της Θύρας 7!
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 19:35

Όταν η πρώτη του σκέψη είναι ο Ολυμπιακός και ότι θα του την «πεις» με το να μη βάλεις το «7» στην αρίθμηση των θυρών στο νέο γήπεδο σου, τότε ξεχνάς και τα απολύτως βασικά. Τις αρχές και τις αξίες. Τα απολύτως ανθρώπινα, αυτά τα όρια που δεν γίνεται να ξεπεράσεις. Το ίδιο έκαναν και με τη θύρα 4 και τη θύρα 13, αλλά αυτό που έγινε με τη θύρα 7 είναι ασέβεια! Τεράστια ασέβεια. Όχι προς τον Ολυμπιακό. Αλίμονο.

Ασέβεια ειδικά προς τον οπαδό της ίδιας τους της ομάδας που «χάθηκε» στην τραγωδία της Θύρας 7, εκείνη την αποφράδα ημέρα της 8ης Φεβρουαρίου 1981. Τεράστια ασέβεια! Ξεπέρασαν κάθε όριο.

Να θυμίσουμε, ο Γεράσιμος Αμίτσης, οπαδός της ΑΕΚ, ήταν ένα από τα 21 θύματα της τραγωδίας της Θύρας 7. Έχασε τη ζωή του εκείνη την ημέρα, σε ηλικία 18 ετών. Οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του στη Θύρα 7 και αυτοί το πρώτο που σκέφτηκαν ήταν να μη βάλουν τη Θύρα 7 στο νέο τους γήπεδο!

Αυτή, βέβαια, είναι η διαφορά μας. Εμείς, όλα αυτά τα χρόνια, τιμούμε την μνήμη ΚΑΙ των 21 αδικοχαμένων παιδιών! Και των 21! Δεν τους διαχωρίζουμε. Δεν διανοήθηκε ποτέ κανείς να κάνει κάτι τέτοιο. Στην τελική, είναι σεβασμός και τιμή στους νεκρούς. Σε αυτά, άλλωστε, δεν χωράνε οπαδικά, αυτονόητο είναι αυτό. Αυτονόητο θα έπρεπε είναι, δηλαδή! Το όνομα και το πρόσωπο του Γεράσιμου Αμίτση είναι κάθε χρόνο σε εκείνο το τεράστιο πανό με τις προσωπογραφίες σε Καραϊσκάκη, ΣΕΦ και Ρέντη. Το όνομά του είναι στο Καραϊσκάκη, στο μνημείο με τα θύματα του δυστυχήματος της Θύρας 7.

Δεν «ξεχωρίζουμε» κανέναν νεκρό. Και πάντα θα τους τιμάμε. Εννοείται ότι πάντα θα τιμάμε την μνήμη και του Γεράσιμο, οπαδού της ΑΕΚ, που «έφυγε» κι εκείνος τόσο άδικα και τόσο πρόωρα από τη ζωή. Και όλα αυτά τα χρόνια, λέμε και γράφουμε για τα 21 ΑΔΕΡΦΙΑ μας που έχασαν τη ζωή τους, δεν είπαμε ποτέ κάτι άλλο, έτσι! 21!

Αυτή είναι η διαφορά μας. Και κάθε, μα κάθε χρόνο, στο ετήσιο μνημόσυνο της Θύρας 7, εμείς οι Ολυμπιακοί (θα) πηγαίνουμε και (θα) αφήνουμε ένα λουλούδι στην μνήμη των 21 παιδιών που «έφυγαν» τόσο άδικα και που δεν είναι κοντά μας! Και των 21! Και θα φωνάζουμε πάντα «ΠΑΡΩΝ» σε κάθε όνομα, εννοείται και στον Γεράσιμο Αμίτση, οπαδό της ΑΕΚ! «ΠΑΡΩΝ»!

Διαβάστε επίσης