Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Παντοκράτορας» Ολυμπιακός με 8/10 πρωταθλήματα!

«Παντοκράτορας» Ολυμπιακός με 8/10 πρωταθλήματα!
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 - 22:23

Η «Παντοκρατορία» του Ολυμπιακού στην Ελλάδα μόνο… είδηση δεν αποτελεί. Ο Θρύλος είναι ο κορυφαίος σύλλογος στην Ελλάδα και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη, με πράξεις και επιτεύγματα και όχι με λόγια και… παραμύθια! Με νούμερα που… ζαλίζουν και με επιτυχίες που «μιλούν» από μόνες τους.Είναι αλήθεια, ότι ο Ολυμπιακός είναι… έτη φωτός μακριά από τους αντιπάλους του, τόσο ως σύλλογος, όσο και ανά άθλημα. Και αυτό αποδείχθηκε και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν τα 8 από τα 10 πρωταθλήματα που διεκδίκησαν στα ομαδικά σπορ! Ναι, καλά διαβάσατε: 8/10 πρωταθλήματα σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ Ανδρών, μπάσκετ Γυναικών, πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, χάντμπολ Ανδρών, πινγκ πονγκ Ανδρών και πινγκ πονγκ Γυναικών.

Σε μία ιδιαίτερη χρονιά, με τον κορονοϊό να αποτελεί έναν ακόμα αντίπαλο, ο Ολυμπιακός «σάρωσε» σχεδόν τα πάντα. Πρωταθλήματα, Κύπελλα, ακόμα και δύο ευρωπαϊκά σήκωσε ο μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος, ενώ έδωσε το «παρών» και στο Final-4 της Euroleague στο μπάσκετ Ανδρών. Πέρα από τα 8/10 πρωταθλήματα στα ομαδικά αθλήματα, ο Θρύλος κατέκτησε και αυτό της πυγμαχίας, φτάνοντας τα εννιά (9/11) σε μια σεζόν.

Επιτεύγματα μυθικά, θρυλικά!

Ας σταθούμε, όμως, στα ομαδικά αθλήματα, εκεί όπου ο Ολυμπιακός απώλεσε μόνο δύο πρωταθλήματα, αυτά στο βόλεϊ Ανδρών και βόλεϊ Γυναικών.

Και δεν είναι μόνο τα πρωταθλήματα… Ο Ολυμπιακός κατέκτησε και πέντε Κύπελλα (μπάσκετ Ανδρών, μπάσκετ Γυναικών, πόλο Ανδρών, πόλο Γυναικών, πινγκ πονγκ Ανδρών), αλλά και δύο ευρωπαϊκά στο πόλο Γυναικών, την Euroleague και το Super Cup. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε 20 πρωταθλήματα και Κύπελλα που διεκδίκησαν στα ομαδικά αθλήματα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τα 13 (οκτώ πρωταθλήματα, πέντε Κύπελλα). Μιλάμε, για πέντε νταμπλ, ενώ στο πόλο Γυναικών ήταν… quadruple! Αριθμός που αποδεικνύει περίτρανα την κυριαρχία των Πειραιωτών στην Ελλάδα, στα ομαδικά αθλήματα.

Συνολικά, τη σεζόν 2021-22, ο Ολυμπιακός μετρά 16 τίτλους! Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, νταμπλ στο μπάσκετ Ανδρών, νταμπλ στο μπάσκετ Γυναικών, νταμπλ στο πόλο Ανδρών, quadruple στο πόλο Γυναικών, νταμπλ στο πινγκ πονγκ Ανδρών, πρωτάθλημα στο χάντμπολ, πρωτάθλημα στο πινγκ πονγκ Γυναικών και πρωτάθλημα στην πυγμαχία! Τονίζουμε ξανά: 16.

Παρά τις… αναποδιές εξαιτίας του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μία φορά την «παντοκρατορία» του στον ελληνικό αθλητισμό. Έφτασε, μάλιστα, μια… ανάσα από το μυθικό 10/10, αλλά απώλεσε στις λεπτομέρειες τα πρωταθλήματα στο βόλεϊ. Και μιας και έγινε αναφορά στο βόλεϊ, τόσο η ομάδα των Ανδρών, όσο και αυτή των Γυναικών θα ενισχυθούν εντυπωσιακά, με στόχο την άμεση επιστροφή στην κορυφή!

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός! 8/10 πρωταθλήματα, 5/10 Κύπελλα στα 6 βασικά ομαδικά αθλήματα και συνολικά 16 τίτλους στη σεζόν.

Γιατί αυτή είναι η πραγματική υπερκούπωση!

Πραγματικά, ποιος να συγκριθεί μαζί του;

Διαβάστε επίσης