Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έδειξε καλά στοιχεία

Έδειξε καλά στοιχεία
Σάββατο, 25 Ιουνίου 2022 - 20:50

Τη νίκη με 2-1 επί της Φορτούνα Ντίσελντορφ πήρε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του επί αυστριακού εδάφους. Έδειξε καλά στοιχεία και συνεχίζει τη δουλειά του, ακόμη είναι νωρίς. Γκολάρες από Σισέ (29’) και Χασάν (62’). Ο Πέτερσον είχε δώσει το προβάδισμα στη γερμανική ομάδα με ωραίο γκολ στο 23’. Δοκάρι με τον Ιγιόχα είχε η Φορτούνα, με τον Βατσλίκ να αποκρούει πέναλτι στο 76’. Αναγκαστική αλλαγή Κανέ και Κούτρης. Επόμενο φιλικό, τη Δευτέρα με την Κρακόβια.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τρεις κεντρικούς μέσος, αλλά με τον Κούντε να παίζει πιο ψηλά στο γήπεδο. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, έβγαλαν ενέργεια και διάθεση, πίεσαν ψηλά και έδειξαν πράγματα. Φυσικά, είμαστε ακόμα νωρίς στην προετοιμασία. Στο 8’, ο Βαλμπουενά απείλησε με πλασέ με το αριστερό, αλλά δεν δυσκόλεψε τον Γκόρκα. Στο 10’ ο Πιοτρόφσκι δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Κρίστινσον μπλόκαρε σταθερά. Στο 15’, ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο έξω, ενώ στο 20’, από στατική φάση του Γάλλου, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε απ’ όλους και έφυγε άουτ. Στο 23’, όμως, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στο σκορ. Ο Πέτερσον είχε πολύ χώρο έξω από την περιοχή χωρίς παίκτη να τον κλείσει, ο Παπασταθόπουλος επιχείρησε να τον κόψει αλλά η μπάλα από το σουτ που έπιασε πήγε στο παραθυράκι για το 1-0 (23’). Πάντως, η ισοφάριση ήρθε άμεσα για τον Ολυμπιακό με υπέροχο γκολ του Σισέ στο 29’ (1-1). Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Σισέ κατέβασε, έκανε προσποίηση, έφερε την μπάλα στο αριστερό και πλάσαρε ιδανικά! Σεντερφορίσιο γκολ! Και κάπως έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο αφού στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς άλλαξε όλη την 11άδα, συν επιπλέον δύο παίκτες με τραυματισμούς. Ο Κανέ βγήκε προληπτικά στο 78’, ο Κούτρης αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στο 83’. Στο 62’ ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ, με τον Χασάν (1-2): Ο Ραντζέλοβιτς εκτέλεσε το φάουλ και ο Αιγύπτιος φορ με κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 69’ η Φορτούνα απείλησε με τον ταχύτατο Ιγιόχα, αλλά ευτυχώς το σουτ που έκανε βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 75’ ο Χασάν έκανε χέρι, αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε στο 76’ το πέναλτι του Γκίντσεκ, κρατώντας μπροστά τον Ολυμπιακό. Στο 79’ ο Ολυμπιακός απείλησε με τη συνεργασία Καρβάλιο-Χασάν και το σουτ του Αιγύπτιου, όπως και στο 80’ με το κλέψιμο και το σουτ του Μπουχαλάκη (λίγο άουτ). Ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε τη νίκη με 2-1 στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας και συνεχίζει παρακάτω...

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον (46’ Βατσλίκ), Άβιλα (57’ Κανέ) (78’ λ. τρ. Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος (57’ Παπαδόπουλος), Σισέ (57’ Μπαγκαλιάνης), Ρέαμπτσιουκ (57’ Κούτρης) (83’ λ. τρ. Κεϊτά), Κούντε (46’ Μπουχαλάκης), Μαντί Καμαρά (57’ Αγκιμπού Καμαρά), Εμβιλά (57’ Φαντιγκά), Βαλμπουενά (57’ Καρβάλιο), Μασούρας (57’ Ραντζέλοβιτς), Τικίνιο (57’ Χασάν).

Διαβάστε επίσης