Ντουντούκα
Ελλάς, Ευρώπη, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Οι άλλοι, καναπέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Τελικό Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη θέλει η ΕΠΟ!

Τελικό Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη θέλει η ΕΠΟ!
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 - 15:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Με το ίδιο σύστημα διεξαγωγής θα γίνει το κύπελλο, όπερ σημαίνει ότι οι ομάδες της Super League θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις). Φέτος το πρώτο γκρουπ της Super League ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 και οι ομάδες που έπαιζαν στην Ευρώπη στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως οι ημερομηνίες θα αλλάξουν λόγω διεξαγωγής του μουντιάλ του Κατάρ. Αυτή την απόφαση πήρε ομόφωνα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, όπου συμμετείχε και ο Μαρινάκης ως πρόεδρος της SL.

Πάντως, το μπέρδεμα της ΕΠΟ, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, έχει να κάνει με την έδρα του τελικού. Από τη μια η ΕΠΟ θέλει να είναι σε πόλεις της Περιφέρειας από την άλλη να γίνει σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Μάλιστα, ο Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη. Την τελική απόφαση θα πάρει η ΕΕ της ΕΠΟ.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου:

- Ενέκρινε το σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2022-2023, το οποίο θα είναι το ίδιο με αυτό που ίσχυσε την περασμένη σεζόν. Οι ομάδες της Super League 1 θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται από την 4η φάση (οι 10 ομάδες που δεν αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις) και από την 5η φάση (φάση των «16», οι ομάδες που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις), οι ομάδες της Super League 2 θα ξεκινήσουν στην τρίτη φάση, ενώ στις δύο πρώτες φάσεις μετέχουν οι Κυπελλούχοι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

- Να εξεταστεί η δυνατότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου και σε πόλεις της περιφέρειας, εκτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού, στις οποίες ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων. Ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Παναγιώτης Μπαλτάκος, μάλιστα, πρότεινε να εξεταστεί η πιθανότητα διεξαγωγής του Τελικού του Κυπέλλου στη Νέα Υόρκη.

- Να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωτάθλημα της Super League 2.

- Να παρατείνει κατά μία εβδομάδα σε σχέση με εφέτος τη θερινή μεταγραφική περίοδο της επόμενης σεζόν (2023-2024), ήτοι μέχρι τις 22/9/2023».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Μαρινάκης: «Ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο, μείναμε πίσω»

Μαρινάκης: «Ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο, μείναμε πίσω»

Δυναμικό παρών από τον ηγέτη του Ολυμπιακού στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ όπου τόνισε ότι η διοργανώτρια θα αποφασίζει για θέματα που την αφορούν και τάχθηκε υπέρ της επαγγελματικής διαιτησίας!