Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει δουλειά, καλύτερος στο δεύτερο

Θέλει δουλειά, καλύτερος στο δεύτερο
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2022 - 18:28

Το 5ο φιλικό προετοιμασίας έδωσε ο Ολυμπιακός και ηττήθηκε με 3-1 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Κακή εκκίνηση και κακό πρώτο ημίχρονο, καλύτερος στο δεύτερο, θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο που δημιούργησε όσες φάσεις δεν είχε κάνει ως εκείνο το σημείο. Ο Τικίνιο με υπέροχη κεφαλιά στο 35’ σκόραρε για τον Ολυμπιακό. Ο Κλος στο 7’, ο Ρζατκόφσκι στο 23’ και ο Χακ στο 88’ σκόραραν εκείνα των Γερμανών. Επόμενο φιλικό και πιο δυνατό απ’ όλα, το Σάββατο (2/7, 16:30) με τη Σάλτσμπουργκ.

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1 και τον Τικίνιο στην κορυφή, αλλά η εκκίνηση στο παιχνίδι δεν ήταν καλή. Στην πρώτη ευκαιρία της Αρμίνια Μπίλεφελντ ήρθε και το γκολ, με τον Κλος να κάνει το 0-1 με βολέ μέσα από την περιοχή. Η γερμανική ομάδα ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις και έχασε μεγάλη ευκαιρία με το κοντινό πλασέ του Σίντλερ, με τον Κρίστινσον να αποκρούει σωτήρια. Στο 23’ ήρθε και το 0-2 με τη σέντρα του Κλος και το βολέ στην κίνηση από τον Ρζατκόφσκι. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ να δημιουργήσει και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του καλή στιγμή. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα για το 1-2. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός μπήκε με σαφή διάθεση να πιέσει και το έκανε από την πρώτη στιγμή. Όμως, δυσκολεύτηκε πολύ στην τελική πάσα, την ώρα που το παιχνίδι παιζόταν κυρίως έξω από την περιοχή της γερμανικής ομάδας. Στο 63’ έγιναν μαζεμένες αλλαγές από τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θέλησε να αλλάξει πράγματα μπροστά. Συγκεκριμένα, έβαλε τους Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Χασάν αλλά και τον Μαντί Καμαρά. Μετά το 70’, ο Ολυμπιακός ανέβασε ταχύτητα και απείλησε όσο δεν το είχε κάνει μέχρι εκείνο το σημείο! Στο 72’ ο Καρβάλιο σούταρε λίγο άουτ. Στο 78’ ο Μαντί Καμαρά τους πέρασε όλους, έδωσε κάθετα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, εκείνος πέρασε τον Καπίνο αλλά άνοιξε την μπάλα και βγήκε άουτ. Στο 81’ ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με σουτ μέσα από την περιοχή, αστόχησε για λίγο. Ο ίδιος απείλησε και στο 82’ με κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Καπίνο. Στο 87’ ο Μασούρας έπιασε το σουτ αλλά αστόχησε για λίγο. Και εκεί που το... 2-2 ήταν πιο κοντά, ήρθε τελικά το 3-1 για την Αρμίνια: Ο Χακ πέρασε και τον Κρίστινσον και από πλάγια θέση σκόραρε για τη γερμανική ομάδα στο 88’. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος (79’ Ρέαμπτσιουκ), Μπα, Κούτρης, Κούντε (63’ Μαντί Καμαρά), Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (63’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Καρβάλιο (79’ Μασούρας), Φαντιγκά (63’ Ζινκερνάγκελ), Τικίνιο (63’ Χασάν).

Διαβάστε επίσης