Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σημασία δεν έχει μόνο το ποιοι έρχονται, αλλά και το ποιοι μένουν

Σημασία δεν έχει μόνο το ποιοι έρχονται, αλλά και το ποιοι μένουν
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022 - 10:57

Ένας από τους βασικούς στόχους της προετοιμασίας δεν είναι μόνο το να δουλέψει η ομάδα και να «δέσει». Να βγάλει αυτοματισμούς, να δουλέψει συστήματα, τακτική, φυσική κατάσταση. Ένας σημαντικός στόχος της προετοιμασίας είναι να γίνει και η πρέπουσα εκκαθάριση στο ρόστερ. Να μείνουν εκείνοι οι οποίοι πρέπει, αλλά και να φύγουν εκείνοι οι οποίοι πρέπει… Ο Ολυμπιακός έχει ένα μεγάλο ρόστερ και είναι σαφές ότι κάποιοι εκ των ποδοσφαιριστών του δεν θα πάρουν το… χρίσμα, τη νέα σεζόν. Δεν είναι εύκολο, άλλωστε, να σηκώσουν όλοι το βάρος της φανέλας του Ολυμπιακού και να σταθούν όλοι επάξια, στο επίπεδο το οποίο απαιτεί η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Είναι σαφές ότι ορισμένοι εκ των ποδοσφαιριστών που έχει στα χέρια του ο Μαρτίνς, είτε θα πάνε πιο πίσω στην «ιεραρχία», είτε δεν θα υπολογίζονται. Ο Θρύλος μπαίνει σε μια νέα φάση, στην οποία εκείνοι οι παίκτες με τη δυνατότητα να βοηθήσουν, θα έχουν ρόλο. Όχι και οι υπόλοιποι, όμως. Αυτό είναι απολύτως λογικό και κατανοητό από όλους. Προπονητικό επιτελείο, Διοίκηση και παίκτες. Ο Μαρτίνς οφείλει να ξεκαθαρίσει το ρόστερ του, κάτι το οποίο ο ίδιος θέλει πρώτος. Δεν αρέσκεται να δουλεύει με πολλούς παίκτες στα χέρια του, ο Πορτογάλος, άλλωστε.

Σημασία δεν έχει μόνο ποιοι έρχονται. Αλλά και ποιοι μένουν, από τους υπάρχοντες και ποιοι φεύγουν. Το ρόστερ του Θρύλου ζητά μια εκκαθάριση, ώστε σε αυτό να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές που είναι απολύτως έτοιμοι και ικανοί να σταθούν στο υψηλό επίπεδο της ομάδας.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης