Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ποντάρει πολλά στο πρέσινγκ του

Ποντάρει πολλά στο πρέσινγκ του
Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 10:18

Ένα από τα στοιχεία τα οποία έβγαλε ο Ολυμπιακός κατά κόρον, στο παιχνίδι του, σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας, είναι το αδιάκοπο πρέσινγκ. Η ομάδα πιέζει πάρα πολύ, από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, στα τρία τέταρτα του γηπέδου και προς την πλευρά του αντιπάλου, φυσικά. Γεγονός που της δίνει το δικαίωμα να παίρνει έξτρα κατοχές, αναγκάζοντας τον αντίπαλο σε λάθη.

Στο φιλικό με τη Σάλτσμπουργκ, συγκεκριμένα, ο Θρύλος έβγαλε αρκετά αυτό το στοιχείο και μάλιστα είδε την προσπάθειά του αυτή να αποδίδει και να φέρνει γκολ. Ένα γκολ, το οποίο ήρθε μάλιστα πολύ νωρίς στο ματς. Μπορεί ο Ολυμπιακός να υστερεί ακόμη σε δημιουργία και να εμφανίζει κενά στην αμυντική του λειτουργία, όμως έχει βεβαίως άλλα θετικά στοιχεία και ένα εξ αυτών είναι το αδιάκοπο πρέσινγκ. Το οποίο, όπως φάνηκε και χθες Σάββατο, στο φιλικό με τη Σάλτσμπουργκ, έχει αποτέλεσμα.

Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στο κομμάτι αυτό. Και το δείχνει διαρκώς, καθώς το ζητάει από την ομάδα του, σε συνθήκες αγώνα. Ο Ολυμπιακός πιέζει πολύ τους αντιπάλους και τους αναγκάζει σε λάθη, τα οποία ο ίδιος στη συνέχεια προσπαθεί να κάνει δικές του αντεπιθέσεις, για να φτάσει στο γκολ. Η πίεση του Αγκιμπού Καμαρά, πάνω στην μπάλα, στο γκολ του Θρύλου, δείχνει αυτή τη φιλοσοφία.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης