Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ατάκα του Καραταΐδη που έμεινε στην ιστορία και ένα απίθανο περιστατικό!

Η ατάκα του Καραταΐδη που έμεινε στην ιστορία και ένα απίθανο περιστατικό!
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2022 - 21:43

Με αφορμή τα γενέθλιά του Κυριάκου Καραταΐδη, θυμηθήκαμε μία μεγάλη ατάκα του. Μία ατάκα που είχε πει σε προ μερικών ετών συνέντευξή του στο Contra. Δείτε... «Για παράδειγμα, νομίζω ότι όλοι εμείς εισπράττουμε την αγάπη του κόσμου όταν σταματάμε το ποδόσφαιρο.

Μου λένε κάποια παιδιά, παλαίμαχοι κι αυτοί αλλά της επόμενης γενιάς απ’ τη δική μου, πως μπορώ και είμαι τόσο προσιτός. Γιατί να μην είμαι; Από πού βγήκα; Απ’ τα πιο φτωχά αρχίδια που υπάρχουν. Τιμή μου και καμάρι μου. Ό,τι έκανα, το έκανα μέσα από το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό. Ούτε που το σκεφτόμουν ποτέ όταν ήμουν πιο μικρός. Τη δύναμη, λοιπόν, αυτή από πού θα την πάρεις; Από τον κόσμο. Γίνεται να του γυρίζω τώρα την πλάτη;».

Επίσης, είχε διηγηθεί και ένα περιστατικό για να καταλάβει ο κόσμος τι είναι αρχηγός...

«Νομίζω ότι ήμουν ο άνθρωπος που μιλούσα και με επιχειρήματα και με πράξεις. Έδειχνα σε όλους ότι είναι πρώτα η ομάδα και μετά εμείς. Πρώτα απ’ όλα το έδειχνα εγώ ο ίδιος με τις πράξεις μου και πάνω απ’ όλα ήταν η ομάδα και μόνον. Μη νομίζεις ότι είναι τις περισσότερες φορές λόγια. Πράξεις. Ένα νεύμα, για παράδειγμα, είναι πράξη. Θυμάμαι έχουμε πάει στη Ριζούπολη να παίξουμε με τον Απόλλωνα, πέφτουν πέτρες και γενικά γίνεται της πουτ... Είμαι, λοιπόν, μέσα στις πέτρες και κρατάω φαρμακευτικό υλικό για να το πάω στον γιατρό που δεν μπορούσε να πλησιάσει γιατί είχε χτυπήσει κάποιος. Επίσης, υπήρξαν και πολλές προσωπικές συζητήσεις...».

Διαβάστε επίσης