Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επείγουσα παρέμβαση των FIFA, UEFA ζητεί η Super League για Κλάτενμπεργκ

Επείγουσα παρέμβαση των FIFA, UEFA ζητεί η Super League για Κλάτενμπεργκ
Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 - 11:29
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Την επείγουσα παρέμβαση των FIFA, UEFA ζητεί η Super League για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του χθεσινού (4/7) ΔΣ και ειδικότερα η ανανέωση της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ η οποία ολοκληρώνεται τις προσεχείς μέρες. Η επιστολή της διοργανώτριας εστάλη στους προέδρους των FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, όπως και στο Γενικό Γραμματέα της UEFA Θόδωρο Θεοδωρίδη, στην ΕΠΟ και σε άλλους αρμόδιους φορείς. Πρόκειται για υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του συμβουλίου της διοργανώτριας και η Super League ενημέρωσε, όπως αποφάσισε το ΔΣ, όλους τους προαναφερμένους για τη βούλησή της, σχετικά με θέματα διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων η Λίγκα αναφέρεται στην ομόφωνη απόφασή της («βούληση» αναφέρει χαρακτηριστικά) για την άμεση υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας, θέση την οποία στηρίζει και η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία (Super League 2). Η απόφαση πάρθηκε με 13 ψήφους υπέρ, ενώ η ΠΑΕ Βόλος ήταν απούσα.

Οσο για το θέμα του Κλάτενμπεργκ:

1) Η Λίγκα ενημερώνει τις FIFA, UEFA ότι 11 από τις 13 ΠΑΕ θέλουν τον Κλάτενμπεργκ στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ και για τα δυο επόμενα χρόνια. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ απομονώθηκε επειδή ψήφισε κατά, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση, ενώ ο Βόλος δεν είχε δικαίωμα ψήφου.

2) Η Super League τονίζει ότι προσβλέπει στην επείγουσα αρωγή της FIFA και της UEFA για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και τη διετή επέκταση του συμβολαίου του Κλάτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Αγγλου ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ η σέντρα του πρωταθλήματος θα γίνει στις 20/8.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Η «εξυγιαντική» τους μοναξιά

Η «εξυγιαντική» τους μοναξιά

Η ΑΕΚ στη γωνία, απομονωμένη, ενώ και ο ΠΑΟΚ… πέρα βρέχει. Προφανής ο στόχος εκείνων που δεν θέλουν επαγγελματική διαιτησία, που δεν θέλουν τον Κλάτενμπεργκ.