Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Super League σφραγίζει την παραμονή του Κλάτενμπεργκ και την αυτονόμηση από την ΕΠΟ!

Η Super League σφραγίζει την παραμονή του Κλάτενμπεργκ και την αυτονόμηση από την ΕΠΟ!
Σάββατο, 9 Ιουλίου 2022 - 15:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η παραμονή του Κλάτενμπεργκ στην ΚΕΔ. Η Super League θα συνεδριάσει την Τρίτη (12/7) με θέμα την παραμονή του Αγγλου στο πόστο του αρχιδιαιτητή και τη συνολικότερη λειτουργία και σχέση της Λίγκας με τη διαιτησία. Η διοργανώτρια κόβει τη φόρα στον Μπαλτάκο που νομίζει ότι το ποδόσφαιρο είναι τσιφλίκι του. Εκτός από το θέμα του Κλάτενμπεργκ θα συζητηθεί και η αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ.

Θυμίζουμε ότι στο προηγούμενο ΔΣ της Super League έντεκα ομάδες τάχθηκαν υπέρ του Κλάτενμπεργκ, εναντίον της παραμονής του ήταν η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε θέση και ο Βόλος ήταν απών. Επίσης, ο Μπαλτάκος και η ΕΠΟ θέλουν να κάνουν πραξικόπημα και να διώξουν τον Κλάτενμπεργκ, αν και στην ΚΕΔ τον θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Δεν πέρασε το κόλπο της ΕΠΟ που έβαλε ΔΣ την ίδια μέρα (Τετάρτη, 13/7) με τη ΓΣ της Super League. Πέρασαν οι εποχές που η ομοσπονδία έκανε ό,τι ήθελε.

Ένα ακόμη θέμα που θα συζητηθεί στο ΔΣ της Λίγκας, κι εδώ κόβεται η φόρα του Μπαλτάκου, είναι η αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως είχε εξαγγείλει ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης. Για να μην αποφασίζει η ομοσπονδία για θέμα που αφορούν τις ΠΑΕ. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού τους είχε προειδοποιήσει στην πρώτη εμφάνισή του στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Πιο συγκεκριμένα είχε τονίσει: «Όπως είπα και μετά την εκλογή μου στην προεδρία της Super League ήρθε η εποχή να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Μείναμε πίσω. Super League και UEFA θέλουν και πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ορίζεται απο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη και περισσότερα έσοδα και για την ΕΠΟ».

Επίσης, είχε καλέσει την ΕΠΟ να ασχοληθεί με τον ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και με την Εθνική: «Πρέπει και εσείς να αναπτύξετε το ποδόσφαιρο στην περιοχή σας, την Εθνική μας ομάδα και να μην ασχολείστε με το ποιoς θα είναι διαιτητής. Δεν πρέπει να απασχολεί κανέναν».

Αναλυτικά:

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022, στις 15:00, θα διεξαχθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Θέμα παραμονής του κ. Mark Clattenburg ως επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας και συνολικότερη λειτουργία και σχέση της διαιτησίας με τη Super Leqgue.

2/ Σχέσεις της Super League με την Ε.Π.Ο. και η αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των λειτουργιών του. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου.

3/ Διάφορα.

Διαβάστε επίσης