Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μακρινό σενάριο το «Ολυμπιακός χωρίς Εμβιλά στο Ισραήλ»

Μακρινό σενάριο το «Ολυμπιακός χωρίς Εμβιλά στο Ισραήλ»
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 14:14

Ο Γιαν Εμβιλά παραμένει μια μεγάλη σταθερά, για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος άσος είναι σταθερός, στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα του. Κομβικός ποδοσφαιριστής, στον άξονα, για τον Ολυμπιακό, με την παρουσία του να δίνει στην ομάδα πλεονέκτημα, ανασταλτικά και δημιουργικά.

Το γεγονός ότι έπαιξε στο φιλικό της Δευτέρας με τον Άρη, έκανε πολύ κόσμο να αναρωτηθεί αν ο Πέδρο Μαρτίνς δεν σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει την επόμενη Τετάρτη, απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα. Αν δεν σκοπεύει να τον έχει στο βασικό σχήμα, δηλαδή. Κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει ως μακρινό σενάριο. Ποιο; Το «χωρίς Εμβιλά στο Ισραήλ». Ο Γάλλος έχει ανταγωνισμό, με τον Μαμαντού Κανέ να έχει κάνε μια εξαιρετική προετοιμασία και να έχει βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό, ανασταλτικά.

Αυτό βεβαίως δεν λέει κάτι. Αφενός γιατί τους έχουμε δει μαζί στην 11άδα (Κανέ και Εμβιλά), αλλά και γιατί ο Γάλλος έχει σταθερά προβάδισμα. Όχι δογματικά. Δεν έχει πάρει τη φανέλα σπίτι του, επειδή… έτσι. Αλλά επειδή είναι επιδραστικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και αποτελεί «βράχο» για τον Πέδρο Μαρτίνς, στη μεσαία γραμμή.

Ο Εμβιλά δεν κόβει απλώς. «Ράβει» κιόλας. Αποτελεί σημείο αναφοράς και στην ανάπτυξη της ομάδας, καθώς με διαγώνιες 30άρες μπαλιές μπορεί να ανοίξει το παιχνίδι και να βγάλει την ομάδα μπροστά, με ταχύτητα και ακρίβεια. Παράλληλα, μοιράζει παιχνίδι χαμηλά, διαγώνια ή κάθετα, με ικανότητα στο να βρει σωστά τους συμπαίκτες του και να τους περάσει την μπάλα όπως πρέπει.

Συνοψίζοντας, ο Εμβιλά είναι πολύτιμος για τον Ολυμπιακό. Και η αλήθεια είναι πως το να μην παίξει βασικός στο Ισραήλ, θα είναι μεγάλη έκπληξη. Ο Εμβιλά είναι ακρογωνιαίος λίθος, για το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης