Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Καρβάλιο και ο Ζινκερνάγκελ...

Ο Καρβάλιο και ο Ζινκερνάγκελ...
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 - 21:58

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ αποτελεί μία από τις πρώτες μεταγραφές του Ολυμπιακού, αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που αναμένεται να ανεβάσει τον Θρύλο επιθετικά, κάτι που δείχνει με τις εμφανίσεις του έως τώρα στα φιλικά προετοιμασίας για τη νέα σεζόν.

Ο Ζινκερνάγκελ πρόσφερε τα μέγιστα στην ιστορική άνοδο της Νότιγχαμ Φόρεστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League. Σε σύνολο 49 ματς με την Νότιγχαμ, ως δανεικός από τη Γουότφορντ, έστειλε επτά φορές τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ «έφτιαξε» 10 γκολ με ασίστ.

Για ένα μικρό διάστημα, μάλιστα, συνυπήρξε στην Φόρεστ με έναν νέο συμπαίκτη του στο λιμάνι. Ο λόγος για τον Ζοάο Καρβάλιο, με τον οποίο ο Σκανδιναβός εξτρέμ έπαιξε «παρέα» σε επτά ματς και 239 αγωνιστικά λεπτά. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά, με τον Καρβάλιο να τον βοηθά και σε επίπεδο προσαρμογής στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Είναι καλοί φίλοι, κάνουν παρέα.

Στην Νότιγχαμ, μπόρεσαν σε έναν αγώνα να κάνουν τα… πάντα. Κόντρα στην Μπρέντφορντ, στις 11/8 για το EFL Cup, ο Ζινκερνάγκελ έπαιξε για 50 λεπτά μαζί με τον Καρβάλιο, διάστημα στο οποίο του μοίρασε δύο ασίστ (39’, 41’), με την Φόρεστ να επικρατεί, τελικά, με 2-1. Ο Δανός αγωνίστηκε σε εκείνο το ματς ως δεξιός εξτρέμ, με τον Πορτογάλο να έχει ρόλο «10αριού».

Οι δύο παίκτες των «ερυθρόλευκων», βέβαια, ήταν μαζί στο γήπεδο και σε έξι ακόμα ματς της Νότιγχαμ. Στα ματς αυτά, ο Καρβάλιο μετακινήθηκε αρκετές φορές από το «10» στο ένα «φτερό» της επίθεσης (και στο άλλο ο Δανός άσος). Μάλιστα, υπήρξε και ματς, που σε σύστημα 3-4-3, ο «Ζινκ» πήγε σέντερ φορ και ο Καρβάλιο έπαιξε πιο πίσω του, έστω και σαν αλλαγή.

Οι δυο τους γνωρίζονται καλά, έχουν συνυπάρξει και σε μερικά φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού έως τώρα.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης