Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο Ισραήλ με «οδηγό» τον άξονα!

Στο Ισραήλ με «οδηγό» τον άξονα!
Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 - 23:52

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του, για τη σεζόν 2022-23. Την Τετάρτη (20/7), οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, στην πρώτη «μάχη» του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League.

Στα ματς με τους πρωταθλητές Ισραήλ, «κλειδί» για τον Θρύλο θα αποτελέσει το κέντρο του. Ο άξονας των Πειραιωτών θα παίξει μεγάλο ρόλο για το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού θεσμού.

Ουσιαστικά, πέντε χαφ διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας του Πειραιά. Ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος θεωρείται ο μόνος σίγουρος χαφ για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Μαντί Καμαρά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Μαμαντού Κανέ. Ο Εμβιλά θα αποτελέσει το «6άρι» της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς, ενώ αρκετά πιθανή είναι και η συμμετοχή του Κανέ στην ενδεκάδα. Βέβαια, μεγάλη σημασία έχει με ποιο σχήμα θα αγωνιστούν οι «ερυθρόλευκοι», με 4-3-3 ή με 4-2-3-1.

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο, πως τα τελευταία χρόνια, σε φάση προκριματικών Champions League, ο Μαρτίνς έχει «πάρει» πολλά από τους παίκτες της μεσαίας γραμμής, όχι μόνο σε τρεξίματα και κερδισμένες μονομαχίες, αλλά και σε γκολ και δημιουργία.

Μάλιστα, πέρυσι, στα προκριματικά, σκόραρε ο Μαντί Καμαρά στο 1-0 με την Νέφτσι Μπακού (ενώ γκολ είχε και στο 3-0 με την Σλόβαν, στα προκριματικά του Γιουρόπα), ενώ στα δύο ματς με την Λουντογκόρετς, σκόραρε αρχικά ο Αγκιμπού στο 1-1 του Φαλήρου και στη συνέχεια, ο Εμβιλά, στο 2-2 με τους Βούλγαρους, εκτός έδρας! Σημειώνεται ακόμα, πως ο Μπουχαλάκης έχει δώσει δύο ασίστ (μια στο Ποντένσε, στο 4-0 με την Κράσνονταρ και μια στον Ελ Αραμπί, στο 2-0 με την Ομόνοια). Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς σε προκριματικά, καθοριστικός με δύο τέρματα ήταν ο Γκιγιέρμε, στο 4-0 με την Βικτόρια Πλζέν.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης