Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχασε δική του νίκη ο Θρύλος, περνάει στον Ναό!

Έχασε δική του νίκη ο Θρύλος, περνάει στον Ναό!
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022 - 22:17

Είχε τη νίκη στα χέρια του για 92’ λεπτά ο Ολυμπιακός! Με το γκολ του Ζινκερνάγκελ στο 7’, ο Θρύλος πήγε να φύγει νικητής από τη Χάιφα, αλλά ισοφαρίστηκε από τη Μακάμπι στο 92’ από… σπόντα! Θα τελειώσει τη δουλειά στο Καραϊσκάκη! Συνολικά η εικόνα της ομάδας ήταν… αρκούντως καλή και τίποτα παραπάνω. Ο Θρύλος έκανε αρκετά πράγματα καλά, έκανε και ορισμένα πράγματα λάθος. Και αυτά θα κοιτάξει να διορθώσει, ενόψει της ρεβάνς… Φθηνό το 1-1 της Μακάμπι στο 92’, κρίμα για τη μεγάλη προσπάθεια. Για νίκη στον Ναό, στις 27 του μήνα, με τον λαό του, θα σφραγίσει την πρόκριση! Μεγάλη εμφάνιση Τικίνιο, σκόρερ ο Ζινκερνάγκελ και πολύ καλός και ο Κανέ! Άλλη κλάση ο Βρσάλικο…

Έτσι έπαιξε

Ο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-3-3 και ορισμένες αλλαγές, σε σχέση με τα αναμενόμενα, στην 11άδα του: Ο Βατσλίκ ήταν στον τέρμα. Στην άμυνα, από αριστερά προς δεξιά ήταν οι Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο η τριάδα ήταν Εμβιλά, Κανέ και Αγκιμπού Καμαρά. Στην επίθεση ήταν ο Ζινκερνάγκελ αριστερά, ο Μασούρας δεξιά και στην κορυφή ο Τικίνιο.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε «φοβισμένα» στο ματς. Κάθε άλλο. Θέλησε να κρατήσει μπάλα. Να πιέσει και να μην επιτρέψει στη Μακάμπι να κάνει το παιχνίδι της. Ο Θρύλος είχε ελάχιστο ρίσκο στο παιχνίδι του, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Έχοντας καταφέρει να ελέγξει τον ρυθμό, στο πρώτο αυτό κομμάτι, ο Θρύλος μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ, σαν σε… επανάληψη στο ματς της Κωνσταντινούπολης. Βρήκε νωρίς γκολ, με τον Τικίνιο πρωταγωνιστή και τον Ζινκερνάγκελ μεγαλύτερο πρωταγωνιστή και σκόρερ! Πατούσε καλά στο ματς ο Θρύλος και αυτό το έβγαλε. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο διάστημα όχι απλώς δεν απειλήθηκε σοβαρά, αλλά έδειξε να ελέγχει εκ νέου τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός πίεζε και δεν άφηνε πολύ την μπάλα στα πόδια της Μακάμπι. Κάθε άλλο, προσπαθούσε να την παίρνει εκείνος.

Πολύ κινητικός ήταν ο Ζινκερνάγκελ, όπως και ο Μασούρας. Πολλές μάχες έδινε ο Τικίνιο. Ο Βρσάλικο είχε τρομερά ανεβάσματα και έδινε βάθος στην επίθεση του Θρύλου. Σισέ και Μανωλάς έδειχναν σε καλή κατάσταση. Η Μακάμπι είχε ανάγκη να σκοράρει, πια, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να καραδοκεί, για να βρει ανοικτούς χώρους και να «χτυπήσει» στην κόντρα. Σταδιακά η Μακάμπι ανέβασε ρυθμό και έφτιαξε 1-2 φάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά σε αυτές και δεν απειλήθηκε. Στην πορεία οι Ισραηλινοί αύξησαν την πίεσή τους και προς το τέλος του πρώτου μέρους έγιναν πολύ απειλητικοί. Βρήκαν και γκολ το οποίο σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ και ο Ολυμπιακός έδειξε να μην πατάει καλά… Δεν το πλήρωσε, ωστόσο, αφού η Μακάμπι δεν είχε αρκετή ικανότητα, στην επίθεση. Το 1-0 έμεινε, χάρη στο τεχνητό οφσάιντ, που έπαιζε σωστά ο Θρύλος και στην οξυδέρκεια του βοηθού Γκίτελμαν, ο οποίος ακύρωσε ορθώς και τα δύο γκολ-οφσάιντ της Μακάμπι. Ο Θρύλος όφειλε να πατήσει γκάζι στην επανάληψη, για να μην κινδυνεύσει πάλι…

Τα καλύτερα του πρώτου μέρους

7' ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Σουτάρα του Τικίνιο, έξω από την περιοχή, ο Κοέν αλλοίωσε την πορεία της μπάλας, η οποία πήγε στο αριστερό δοκάρι και στρώθηκε στον επερχόμενο Ζινκερνάγκελ. Εκείνος με ψύχραιμο πλασέ, σε κενή εστία σχεδόν, άνοιξε το σκορ!

15' Η Μακάμπι καταγράφει την πρώτη τελική της, με ένα αρκετά άστοχο σουτ του Τσέρι, έξω από την περιοχή.

33' Σέντρα-σουτ του Χαζιζά, μάζεψε αμέσως ο Βατσλίκ, κανένας κίνδυνος. Ήρεμος ο Τσέχος.

38' Νέο σουτ από τον Τσέρι, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βατσλίκ.

39' Καθαρό οφσάιντ το γκολ της Μακάμπι, με σκόρερ τον Ντέιβιντ. Υποδείχθηκε και δεν μετράει.

45'+3' Σουτ του Τσέρι, έπεσε και για καλό και για κακό έδιωξε σε κόρνερ, ο Βατσλίκ.

45'+3' Σκοράρει εκ νέου η Μακάμπι, οφσάιντ το γκολ, το σήκωσε αμέσως ο βοηθός. Παρά την κομπίνα της Μακάμπι. Και στην πρώτη πάσα, αλλά και στην τελική, ήταν διπλό το οφσάιντ. Σωστά ακυρώθηκε και αυτό το γκολ της Μακάμπι.

Η επανάληψη

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές: Μαντί Καμαρά και Αμπουμπακάρ Καμαρά, αντί Αγκιμπού και Ζινκερνάγκελ. Ο Μαρτίνς ήθελε περισσότερες ανάσες και περισσότερο πρέσινγκ, στην επίθεση. Αναγκαστική η πρώτη αλλαγή για τη Μακάμπι, στο 49’, Ρουκαβίτσια, αντί Ατζίλι. Ο Θρύλος μπήκε στο 2ο μέρος με νέο αέρα και κρατούσε λίγο παραπάνω την μπάλα, στα πόδια του. Παράλληλα, έδειξε να κλείνει καλύτερα τους χώρους, κοντά στην περιοχή του Βατσλίκ και να προσέχει πολύ τις κινήσεις των παικτών της Μακάμπι, χωρίς την μπάλα. Μετά από ένα 10λεπτο στο δεύτερο μέρος, ο Θρύλος δεν είχε απειληθεί.

Η Μακάμπι έγινε ακόμη πιο επιθετική, βάζοντας περισσότερα φορ στο γήπεδο. Αμπου Φανί και Πιερό, στο 60’. Ο Ολυμπιακός είχε μείνει με τις δύο αλλαγές του ημιχρόνου. Σταδιακά η Μακάμπι κέρδισε εκ νέου μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να πιέζει. Έχασε μια-δυο καλές ευκαιρίες κοντά στο 70’ και έβαλε δύσκολα στον Θρύλο. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τον Μπουχαλάκη και έβγαλε τον Εμβιλά. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πιέζει λιγάκι παραπάνω στην επίθεση, ξανά. Ο Τικίνιο ταλαιπωρούσε πάρα πολύ την αντίπαλη άμυνα…

Ο Μαρτίνς στο 80’ έκανε δύο αλλαγές ακόμη και πέρασε στο ματς Παπασταθόπουλο και Άβιλα, γύρισε σε 3-5-2 και έβαλε Άβιλα και Όλεγκ φουλ μπακ. Κανέ-Μπουχαλάκης στα χαφ και Τικίνιο με Αμπουμπακάρ μπροστά. Ήθελε να κλειδώσει τη νίκη, ο προπονητής του Ολυμπιακού και να διαφυλάξει την άμυνά του. Το έκανε μέχρι το… 92’, οπότε δέχθηκε ένα… φθηνό γκολ, από σπόντα… Την «έχει» την πρόκριση στον Ναό, ο Θρύλος…

Τα καλύτερα του δεύτερου μέρους

48' Δυνατή η σέντρα-σουτ του Μαντί, δεν ανησύχησε ο Κοέν.

59' Ο Μαντί έκανε κακό γύρισμα, σε εξαιρετική αντεπίθεση του Θρύλου. Χάθηκε καλή ευκαιρία εδώ, έμπαιναν στην περιοχή Μασούρας και Τικίνιο.

63' Κεφαλιά του Ρουκαβίτσια, άουτ τη μπάλα. Δεν ανησύχησε ο Βατσλίκ.

63' Μεγάλη ευκαιρία για τη Μακάμπι... Ο Πιερό βγήκε τετ-α-τετ με τον Βατσλίκ, αλλά πλάσαρε σε... διπλανό τέρμα. Πολύ άστοχα...

69' Δυνατό, μακρινό σουτ του Γκόλντμπεργκ, μπλόκαρε ο Βατσλίκ εύκολα.

70' Απειλεί εκ νέου η Μακάμπι. Σέντρα του Τσέρι από δεξιά, πλασέ το Κορνού στην κίνηση, στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα άουτ.

76' Σουτ του Αμπουμπακάρ, άστοχο!

78' Δοκάρι για τη Μακάμπι, με κοντινό σουτ του Πιερό!

90’+2’ Γκολ για τη Μακάμπι… από σπόντα! Σέντρα του Χαζιζά, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα. Το γύρισμα το έκανε ο Χαζιζά χωρίς καν να κοιτάζει προς το τέρμα... Αδιανόητο...

90'+4' Σουτ του Τσέρι, το έβγαλε ο Βατσλίκ!

Μακάμπι Χάιφα (Μπαράκ Μπακχάρ): Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (79’ Μενασέμ), Μοχάμεντ, Τσέρι, Λαβί (60’ Αμπού Φανί), Ατζίλι (49’ Ρουκαβίτσια), Χαζιζά, Ντέιβιντ (60’ Πιερό).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς: Βατσλίκ, Βρσάλικο (80’ Παπασταθόπουλος), Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (72’ Μπουχαλάκης), Κανέ, Αγκιμπού Καμαρά (46’ Μαντί Καμαρά), Μασούρας (80’ Άβιλα), Ζινγκερνάγκελ (46’ Αμπουμπακάρ Καμαρά), Τικίνιο.

Διαβάστε επίσης