Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τραγωδία...

Τραγωδία...
Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022 - 23:53

Οδυνηρή ήττα και αποκλεισμό γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Μακάμπι Χάιφα, μετά το 0-4 στο Καραϊσκάκη από τους Ισραηλινούς. Αποτέλεσμα-σοκ και εικόνα σοκαριστικά κακή για τον Ολυμπιακό που δεν έβγαλε αντίδραση σε κανένα σημείο. Ο Σερί στο 5’, ο Πιερό στο 62’ και στο 65’ και ο Αμπού Φανί στο 86’ σημείωσαν τα γκολ της Μακάμπι Χάιφα. Στο 12’ δεν δόθηκε πέναλτι σε χέρι του Πλάνιτς από κεφαλιά του Τικίνιο. Αντίπαλος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, η Σλόβαν Μπρατισλάβας (4 και 11 Αυγούστου τα παιχνίδια).

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε με εκπλήξεις στην 11άδα, επιλέγοντας στον άξονα Μπουχαλάκη, Κανέ και Μαντί Καμαρά. Και ό,τι περιμέναμε να δούμε από πλευράς Ολυμπιακού, δηλαδή ένα γρήγορο γκολ, το είδαμε από τη Μακάμπι Χάιφα! Ο Ζινκερνάγκελ έκανε αχρείαστο φάουλ εκτός περιοχής και ο Σερί εκτέλεσε απευθείας για το 0-1 στο 5’! Ένα σοκ που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί στο πρώτο ημίχρονο, σε σημείο που οι «ερυθρόλευκοι» αντί για ηρεμία, έβγαζαν εκνευρισμό στον αγωνιστικό χώρο! Ο Βατσλίκ μπλόκαρε το σουτ του Μοχάμεντ στο 6’, ενώ στο 12’ ο Στεφάνσκι έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Ζινκερνάγκελ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τικίνιο έπιασε την κεφαλιά και ο Πλάνιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι. Μάλιστα, όχι απλά δεν έδωσε πέναλτι, αλλά έδωσε και άουτ, ούτε καν κόρνερ! Μία φάση που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Στο 18’ ο Μαντί Καμαρά έπιασε ένα μακρινό σουτ, χωρίς να απειλήσει, ενώ στο 24’ ακυρώθηκε γκολ του Μπουχαλάκη από κοντά για χέρι. Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει και πάλι. Στο 36’ ο Βατσλίκ μπλόκαρε την μπάλα στο μακρινό σουτ του Πιερό από πλάγια, ενώ στο 45’ ο Ολυμπιακός απείλησε με οργανωμένη προσπάθεια και σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή. Όμως, δεν βρήκε στόχο και η μπάλα έφυγε έξω. Τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαν να είχαν ακόμη πιο δύσκολη εξέλιξη για τον Ολυμπιακό: Στο 45+7’, ο Πιερό έπιασε την κεφαλιά κοντά στη σέντρα, ο Ντέιβιντ έφυγε σε θέση τετ α τετ με τον Βατσλίκ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μαρτίνς έκανε μία αλλαγή, βάζοντας τον Καρβάλιο αντί του Μπουχαλάκη. Αλλά δεν άλλαξε κάτι. Δεν έδειχνε κάτι ιδιαίτερο, κάτι διαφορετικό. Απείλησε στο 60’ με το κοντινό σουτ του Τικίνιο, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Και στο 62’ ήρθε το 0-2 με την κοντινή κεφαλιά του Πιερό. Και πριν προλάβει να συνέλθει από το νέο σοκ, ήρθε και το 0-3 στο 65’ ξανά με τον Πιερό. Δεν γίνονται αυτά! Και οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να μην ξέρουν πού πατάνε και πού βρίσκονται. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Η Μακάμπι εξακολουθούσε να βγάζει αντεπιθέσεις και απείλησε και στο 74’ με τον Πιερό, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το σουτ που επιχείρησε. Στο 86’ ήρθε και το 0-4 από τον Αμπού Φανί και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον πλέον χειρότερο τρόπο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Βρσάλικο, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (77’ Εμβιλά), Κανέ (62’ Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης (46’ Καρβάλιο), Ζινκερνάγκελ (62’ Κούντε), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Τικίνιο.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν, Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνού (73’ Μεναχέμ), Λάβι, Σερί (78’ Ατζίλι), Μοχάμεντ, Χαζίζα (73’ Αράντ), Ντέιβιντ (78’ Αμπού Φανί), Πιερό.

Η Stoiximan σε υποδέχεται με σούπερ δώρο* με τον κωδικό OLY22, χωρίς κατάθεση! *Όροι & προϋποθέσεις!

Διαβάστε επίσης