Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Επιθετικό κέντρο, επιθετικά εξτρέμ κοντά στον φορ

Επιθετικό κέντρο, επιθετικά εξτρέμ κοντά στον φορ
Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022 - 10:25

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή να νιώσει ξανά… Ολυμπιακός. Να γίνει η επιθετική ομάδα, η οποία σάρωσε τα πάντα στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, αλλά και πήγε σκάλες πιο πάνω, στην Ευρώπη. Με μεγάλες νίκες στο Καραϊσκάκη, με μεγάλα διπλά, με υπέροχες βραδιές, στη Σούπερ Λιγκ και στην Ευρώπη. Αυτή την ανάγκη έχει αυτή τη στιγμή η ομάδα του Πειραιά. Και παράλληλα, να γίνει ξανά ο επιθετικός Ολυμπιακός που ξέρουμε και αγαπάμε. Η ομάδα που «πνίγει» τον αντίπαλο, καθώς επιτίθεται κατά κύματα. Και με την επικείμενη έλευση του Κάρλος Κορμπεράν, στο λιμάνι, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά, στο πως ο Ισπανός προπονητής αντιμετωπίζει το θέμα «ανάπτυξη» και επίθεση.

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει μια ιδιαιτέρως επιθετική φιλοσοφία, σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο παίζει η ομάδα του. Η οποία συνοψίζεται στο εξής: Επιθετικό κέντρο, επιθετικά εξτρέμ κοντά στον φορ. Σαν… ψευτοεννιάρια. Ο Ισπανός, μαθητής του Μαρσέλο Μπιέλσα και λάτρης της ισπανικής, ιταλικής, αλλά και λατινοαμερικάνικης σχολής, αρέσκεται στο να κάνει την ομάδα του να παίζει πολύ από τον άξονα. Από εκεί να δημιουργεί τις ευκαιρίες της και εκείνος ο χώρος του γηπέδου, να γίνεται ο… «εγκέφαλος» της ομάδας, συνολικά. Ο Κορμπεράν αρέσκεται στο να φέρνει πολύ τα εξτρέμ του εσωτερικά και να τα έχει κοντά στον φορ. Να τα χρησιμοποιεί σαν… «ψευτοεπιθετικούς», οι οποίοι γεμίζουν περισσότερο την περιοχή.

Μένει να φανεί αν ο Κορμπεράν θα συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο εδώ, στον Ολυμπιακό. Ή αν η παρουσία του σε μια ομάδα, η οποία θέλει να παίζει πάντα επίθεση, θα τον κάνει να αλλάξει τη φιλοσοφία του.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης