Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κορμπεράν: «Να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει. Με φιλοσοφία νικητή και κυριαρχία»

Κορμπεράν: «Να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει. Με φιλοσοφία νικητή και κυριαρχία»
Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022 - 16:48

Για την πρόσληψή του στον Ολυμπιακό και τη φιλοσοφία που έχει ως προπονητής μίλησε ο Κάρλος Κορμπεράν. «Καλησπέρα (σ.σ. στα ελληνικά). Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι σε ένα μεγάλο σύλλογο, έχουμε τις ίδιες απόψεις με το κλαμπ για το ποδόσφαιρο. Ξεκινάμε με ένα πολύ σπουδαίο παιχνίδι, είναι ένα κίνητρο για κάθε προπονητή. Βρισκόμαστε εδώ για να δουλέψουμε με κοινές φιλοδοξίες. Ευχαριστώ τον Κριστιάν και όλους σας».

Για τις φιλοδοξίες και τις αλλαγές: «Θέλω να ξαναφέρω τον Ολυμπιακό στο επίπεδο που πρέπει να είναι αυτός ο σύλλογος. Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν φιλοσοφία νικητή και θέλουμε να κάνουμε ό,τι πάντα κάνει ο Ολυμπιακός, να κυριαρχεί στο παιχνίδι. Να είμαστε η ομάδα με πρωτοβουλία, με κυριαρχία, με το δικό μας παιχνίδι, με δράση και έτσι με τους μεγάλους παίκτες που έχουμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το αγωνιστικό πλάνο του: «Ο Ολυμπιακός είναι διαφορετικός από την Χάντερσφιλντ, οι φιλοδοξίες είναι διαφορετικές. Στην Χάντερσφιλντ φτάσαμε στο ανώτερο επίπεδο του συλλόγου και παίξαμε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Τη δεύτερη χρονιά είχαμε πολλές εναλλακτικές σε σχήματα στην άμυνα και στην επίθεση. Εκεί δεν είχα το χρόνο να ολοκληρώσω το έργο μου, εδώ θα πρέπει να σκεφτώ ένα σταθερό σχήμα για να καθιερώσουμε αρχικά τη βάση μας».

Για την αντικατάσταση ενός προπονητή που ήταν 4,5 χρόνια και για την πίεση του χρόνου επειδή το πρώτο ματς είναι άμεσα: «Θα εκμεταλλευτώ όλα τα θετικά στοιχεία που έχει αφήσει ο κ. Μαρτίνς. Δεν έχω πολύ χρόνο να αλλάξω πολλά για την τακτική, αύριο θα είναι περισσότερο συναισθηματικό και ψυχολογικό το κομάτι της προετοιμασίας».

Για το ρόστερ και τη μεταγραφική συνέχεια: «Το μυαλό μου είναι να προετοιμάσω την ομάδα για το ματς με την Σλόβαν και να δουλέψω με τους παίκτες που έχω. Πολλές φορές βρισκόμαστε με το μυαλό στο μέλλον, αλλά τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παρόν».

Για τη δουλειά από την πρώτη μέρα της παρουσίας του και τι ήξερε για τον Ολυμπιακό: «Παίζουμε με ανταγωνιστική ομάδα, είναι σημαντικό να δείξουμε ότι είμαστε σύλλογος που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Υπάρχουν παίκτες με τη νοοτροπία του Ολυμπιακού και έχουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι αξίζουμε».

Για το ποδόσφαιρο που του αρέσει: «Θέλω να βλέπω την ομάδα ενενήντα λεπτά να επιτίθεται και να δημιουργεί ευκαιρίες. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, θα βρούμε την ισορροπία για να είμαστε συμπαγείς σε άμυνα και επίθεση. Προτιμώ να έχουμε την μπάλα παρά να είμαστε χωρίς αυτήν».

Για την πρώτη επαφή με τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Μετά από δύο χρόνια στην Αγγλία είχα σκοπό να κάνει μια διακοπή, αλλά το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού ήταν ένα μεγάλο κίνητρο και το ξανασκέφτηκα. Ήταν μια ευκαιρία που αξίζει. Αυτή η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή και ήταν ιδανικό κίνητρο για να δουλέψω. Πρέπει να βγάλουμε αντίδραση».

Για την καριέρα του: «Όταν ήμουν 18 και ήμουν παίκτης ένιωσα να προτιμώ περισσότερο να είμαι προπονητής. Αποφάσισα να ξεκινήσω την προπονητική καριέρα μου στην Βιγιαρεάλ. Είχα μεγαλύτερο κίνητρο σαν προπονητής παρά σαν ποδοσφαιριστής. Τότε, στα 23 είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλους συλλόγους. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με Πελεγκρίνι, Βαλβέρδε, να πάρω εμπειρία. Τότε ο Γκουαρδιόλα πήγε στην Μπαρτσελόνα και άλλαξε το ποδόσφαιρο στον κόσμο, όπως και η Εθνική Ισπανίας. Όλες αυτές οι ομάδες είχαν κοινό στοιχείο την κατοχή μπάλας. Στη συνέχεια δούλεψα με μεγάλους προπονητές, ειδικά με τον Μπιέλσα. Ήταν σημείο αναφοράς για την καριέρα μου».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης