Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα να παίξει τον ρόλο της

Η άμυνα να παίξει τον ρόλο της
Κυριακή, 7 Αυγούστου 2022 - 12:27

Ένα μεγάλο προσόν του Ολυμπιακού τον τελευταίων ετών, ήταν η αμυντική του λειτουργία. Όχι μόνο στα μετόπισθεν, αλλά συνολικά, ως ομάδα, ο Θρύλος έπαιζε καλή άμυνα και έδειχνε να μπορεί να ελέγχει το παιχνίδι πίσω, δίνοντας αυτοπεποίθηση και ώθηση, στο παιχνίδι μπροστά. Οι επιθετικοί ένιωθαν λιγότερο την ανάγκη να «σπαταλούν» δυνάμεις στην αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να βγάζουν και μεγαλύτερη φρεσκάδα μπροστά. Ο Ολυμπιακός εδώ και αρκετό καιρό αυτό έδειξε να το χάνει…

Και αυτή τη στιγμή, έχοντας μία άμυνα με εξαιρετικούς, πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές, οφείλει να το ξαναβρεί. Και είναι στο χέρι του Κάρλος Κορμπεράν, αυτό να συμβεί. ΟΚ, δεν λέμε για ατομικά λάθη. Αυτά προφανώς και πρέπει να εξαλειφθούν, ει δυνατόν, αλλά είναι στο παιχνίδι. Μπορούν να συμβούν. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να γλιτώσει εντελώς, από τα ατομικά λάθη. Αλλά με τον όρο άμυνα, δεν αναφερόμαστε στο τάκλιν που θα κάνει ή δεν θα κάνει ένας παίκτης στον αντίπαλό του. Αλλά μιλάμε για τη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία θα χρειαστεί και στην Μπρατισλάβα, να είναι στο κατάλληλο επίπεδο.

Ο Θρύλος οφείλει να είναι σταθερός και αποτελεσματικός πίσω. Για να έχει την άνεση μπροστά να επιχειρήσει να σκοράρει και να «πάρει κεφάλι» στην υπόθεση πρόκριση. Η άμυνα καλείται να παίξει τον ρόλο της, στην Μπρατισλάβα και οι επιλογές που θα κάνει ο Κορμπεράν, θα επηρεάσουν συνολικά την απόδοση της ομάδας του.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης