Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εφτάψυχος ο Θρύλος!

Εφτάψυχος ο Θρύλος!
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 00:28

Μας έβγαλε την ψυχή. Αλλά τουλάχιστον πέτυχε τον στόχο του. Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-3 την Σλόβαν Μπρατισλάβας στα πέναλτι, μετά το 1-1 στην κανονική διάρκεια και το 2-2 στην παράταση. Ήρωας ο Βατσλίκ που έπιασε ένα πέναλτι και ο Βαλμπουενά που ευστόχησε στο τελευταίο. Ο Ζινκερνάγκελ πέτυχε στο 54’ και ο Αγκιμπού Καμαρά στο 100’ (παράταση) σημείωσαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Ο Σάπονιτς στο 90+4’ σκόραρε για την Σλόβαν και έστειλε το ματς στην παράταση, ενώ ο Γκριν έκανε το 2-2 στο 107’ και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Στο 90+7’ έμεινε με δέκα παίκτες η Σλόβαν λόγω αποβολής του Αμπενά, ενώ από το 90+3’ ο Τικίνιο έπαιζε με ενοχλήσεις μέχρι που έγινε αλλαγή στην έναρξη της παράτασης. Συνεχίζει στα πλέι οφ του Europa League ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα βρει απέναντί του τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με το κλασικό 4-2-3-1 και τον Ζινκερνάγκελ στο «10», έχοντας δεξιά τον Ραντζέλοβιτς και αριστερά τον Μασούρα. Και σε σχέση με τα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του, στο πρώτο ημίχρονο ήταν ομάδα. Συμπαγής, ήξερε τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο, είχε καλά τρεξίματα, ήλεγξε τον αγώνα και κάλλιστα θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, μιας και είχε ορισμένες καλές στιγμές. Στο 6’, η κεφαλιά-πάσα του Ραντζέλοβιτς είχε αποδέκτη τον Ελ Αραμπί, αλλά ο τελευταίος ήταν πιο μπροστά. Στο 7’, το σουτ του Άβιλα κατέληξε ψηλά άουτ, δεν το έπιασε όπως θα ήθελε. Στο 9’ ήταν η σειρά της Σλόβαν Μπρατισλάβας να απειλήσει με το βολέ του Κανκάβα με το αριστερό, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Βατσλίκ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και στο 14’ το σουτ του Πάουσεκ. Μετά το 20λεπτο ο Ολυμπιακός ανέβηκε περισσότερο. Στο 23’, ο Άβιλα έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα, ο Μασούρας, από καλή θέση, έπιασε την κεφαλιά, αλλά όχι όσο καλά θα ήθελε και η μπάλα έφυγε μακριά. Στο 25’, ο Θρύλος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του: Ο Κούντε βρήκε με υπέροχη μπαλιά με το εξωτερικό τον Ελ Αραμπί, εκείνος τελείωσε με πλασέ με τη μία, αλλά ο Τσόβαν απέκρουσε με τη μύτη του παπουτσιού του! Στο 28’ η σέντρα-σουτ του Ραντζέλοβιτς κατέληξε στον Τσόβαν, ενώ στο 30’ ο Κανκάβα έπιασε το μακρινό σουτ, με τον Βατσλίκ να μαζεύει σταθερά. Όπως σταθερά μάζεψε και στο 36’ στο σουτ του Τσακβετάτζε. Στο 43’ σήμανε συναγερμός στον Ολυμπιακό με τον τραυματισμό του Γιαν Εμβιλά, αλλά τελικά ο Γάλλος συνέχισε κανονικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν πολλά. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός (αλλά και η Σλόβαν) συνέχισε ως είχε. Δεν είχε και λόγο να αλλάξει κάτι, ειδικά από την στιγμή που φάνηκε πως το θέμα του Εμβιλά δεν ήταν κάτι σοβαρό. Η μπάλα από την κεφαλιά του Γκριν στο 52’ κατέληξε ψηλά άουτ. Και στο 54’ ήρθε το 0-1, ένα γκολ που τόσο πολύ ήθελε ο Ολυμπιακός. Ο Μασούρας πάσαρε δίπλα του στον Ζινκερνάγκελ, εκείνος πήρε την μπάλα, δεν το πολυσκέφτηκε, έπιασε το σουτ με το δεξί έξω από την περιοχή, η μπάλα κάπου κόντραρε λίγο και κατέληξε στα δίχτυα του Τσόβαν που έπεσε αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο ρυθμός δεν ήταν ο ίδιος, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα και το σκορ, ενώ στο 80’ ο Κορμπεράν έβαλε και τον Κώστα Μανωλά, αντί του Ραντζέλοβιτς, γυρίζοντας σε σχήμα με 3 στόπερ. Στο 84’ ο Βατσλίκ έδειξε εκ νέου σταθερότητα, μιας και έπεσε και μπλόκαρε στη γωνία του το σουτ του Σάπονιτς, σε μία επικίνδυνη στιγμή. Και ένα λεπτό αργότερα, στο 85’, με την αναγκαστική αλλαγή του Μπα, πέρασε στη θέση του ο Μπουχαλάκης και στόπερ γύρισε ο Εμβιλά. Στο 90’ είχαμε ακυρωθέν γκολ της Σλόβαν με τον Σάπονιτς για οφσάιντ, μετά από ασταθή απόκρουση του Βατσλίκ σε σουτ του Κανκάβα. Μάλιστα, ο Τικίνιο αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο 93’ και έπαιξε έτσι στη συνέχεια. Στο 94’, όμως, ήρθε η ισοφάριση. Ο Ολυμπιακός δεν αντέδρασε καθόλου καλά στην εκτέλεση του κόρνερ με πάσα, ο Άγκμπο σούταρε ανενόχλητος και ο Σάπονιτς από κοντά στο δεύτερο δοκάρι έκανε το 1-1! Δεν γίνονται αυτά! Στο 97’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αμπενά για λογομαχία με τον Τικίνιο και κάπως έτσι τελείωσε το παιχνίδι. Παράταση!

Ο Κάρλος Κορμπεράν άλλαξε τον Τικίνιο με την έναρξη της παράτασης, μιας και δεν μπορούσε να συνεχίσει. Έβαλε στη θέση του τον Κανέ και στην κορυφή πέρασε ο Μασούρας! Ο Έλληνας εξτρέμ, μάλιστα, είχε και δεύτερη ασίστ, μιας και από δικό του γύρισμα με το κεφάλι, στο 100’, ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε από κοντά το 1-2. Νωρίτερα, στο 99’ της παράτασης, ο Εμβιλά είχε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Τσόβαν μπλόκαρε σταθερά. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας εκμεταλλεύτηκε τα πολλά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και βρήκε και δεύτερο γκολ, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο σε όλη την παράταση. Ο Γκριν με κεφαλιά από κοντά ήταν εκείνος που έκανε το 2-2 στο 107’! Και αυτό το 2-2 έμεινε ως το τέλος της παράτασης, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στα πέναλτι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Ολυμπιακός ευστόχησε με τους Μπουχαλάκη, Μασούρα, Άβιλα, Βαλμπουενά και αστόχησε με τον Κούντε. Ο Γάλλος μέσος σημείωσε το νικητήριο πέναλτι, αφού πριν ο Βατσλίκ είχε αποκρούσει το πέναλτι του Τσακβετάτζε. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας ευστόχησε με τους Ραμίρεζ, Σάπονιτς, Γκριν, και αστόχησε με τον Κούτσκα και με τον Τσακβετάτζε (απέκρουσε ο Βατσλίκ).

Η διαδικασία των πέναλτι

Ραμίρεζ

1-0

Κούντε

Άουτ

Σάπονιτς

2-0

Μπουχαλάκης

2-1

Κούτσκα

Άουτ

Μασούρας

2-2

Γκριν

3-2

Άβιλα

3-3

Τσακβετάτζε

Απέκρουσε ο Βατσλίκ

Βαλμπουενά

3-4

Σλόβαν Μπρατισλάβας: Τσόβαν, Κάσια, Αμπενά, Ντε Μάρκο (69’ Άγκμπο), Πάουσεκ (90’ Μεντβέντεφ), Κανκάβα (90’ Τσάβριτς), Κούτσκα, Ζμριάλ (85’ Ραμίρεζ), Τσακβετάτζε, Μπαρσεγκιάν (69’ Σάπονιτς), Γκριν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα (85’ Μπουχαλάκης), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ραντζέλοβιτς (80’ Μανωλάς), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (68’ Αγκιμπού Καμαρά), Ελ Αραμπί (68’ Τικίνιο) (90’ λ. τρ. Κανέ) (110’ Βαλμπουενά).

Διαβάστε επίσης