Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζει στην Ευρώπη (video)

Ολυμπιακός: Ο πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζει στην Ευρώπη (video)
Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 - 14:29

Σε μία μάχη - θρίλερ ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε νικητής, κερδίζοντας την Σλόβαν Μπρατισλάβας και την πρόκριση για τα play off του Europa League. Μετά το 2-2 της παράτασης, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτυ. Επόμενος αντίπαλος για τους πρωταθλητές, ο Απόλλων Λεμεσού.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά ευστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και στέλνει τον Ολυμπιακό στα play off του Europa League.

Παίκτες και τεχνικό team γίνονται ένα και πανηγυρίζουν μία παλικαρίσια πρόκριση μετά από ένα συναρπαστικό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Επόμενη στάση η Κύπρος και ο Απόλλων Λεμεσού, την ώρα που η ομάδα του Κορμπεράν εξασφάλισε την παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 25’ όταν ο Τσοβάν έβγαλε με τα πόδια το τελείωμα του Ελ Αραμπί.

Στο 54’ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Ζίνκερνάγκελ σούταρε από μακριά και πέτυχε το δεύτερο επίσημο γκολ του στη σεζόν.

Και αφού δεν έγινε το 2-0 στο 3’ των καθυστερήσεων με τον Μασούρα να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι…

1’ αργότερα η Σλόβαν ισοφάρισε. Η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε, ο Άγκμπο έκανε τη σέντρα σουτ και ο Σάπονιτς σκόραρε από κοντά και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί οι Σλοβάκοι έπαιζαν με 10 παίκτες, αφού στο 7’ των καθυστερήσεων ο Άμπενα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη.

Στο έξτρα μισάωρο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε ξανά πρώτος, με τον Αγκιμπού Καμαρά.

Με την ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις να ισοφαρίζει εκ νέου, με τον γκριν, στο 108’!

Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Βατσλίκ έκανε αυτό που έπρεπε στην 5η εκτέλεση του Τσακβετάτζε και ο Βαλμπουενά κλείδωσε την πρόκριση.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα για λογαριασμό των πρωταθλητών βρίσκεται και ο 21χρονος εξτρέμ Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε. Ο Αμερικανός, που πέρυσι αγωνιζόταν στη Μαρσέιγ, αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης