Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπεσαν οι μάσκες με τις απειλές Μπαλτάκου στους διαιτητές

Έπεσαν οι μάσκες με τις απειλές Μπαλτάκου στους διαιτητές
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 - 16:34

«Μην κάνετε χειρουργεία γιατί θα τελειώσετε από την διαιτησία. Αντισταθείτε και αν δεν το κάνετε, θα έχει πρόβλημα η ΚΕΔ, ενώ κι εσείς θα διαγραφείτε από τον πίνακα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος στην ομιλία του στο σεμινάριο των διαιτητών της Super League, το οποίο έγινε στο Καστρί την Πέμπτη (11/8) και την Παρασκευή (12/8). Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας έδωσε την εντύπωση ότι θέλει τρομοκρατημένους τους διαιτητές, ενώ δεν είχε αρμοδιότητα να μπει στα «χωράφια» της ΚΕΔ και να απειλήσει τους ρέφερι με τιμωρίες και διαγραφές. Παράλληλα η ομιλία-πρόκληση του προέδρου της ΕΠΟ δείχνει και γιατί ο Μπένετ είναι ακατάλληλος για αρχιδιαιτητής.

Με την ομιλία του Μπαλτάκου έπεσαν οι μάσκες για την πολιτική της ΕΠΟ στη διαιτησία. Για μια ακόμη φορά ο πρόεδρός της δεν κάνει τίποτα άλλο από το να παρεμβαίνει σε έναν χώρο που θα έπρεπε να είναι άβατο για τους παράγοντες. Δεν έχει σημασία αν είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι προκάτοχοί του κρατούσαν αποστάσεις για να μη δίνουν δικαιώματα για σχόλια ότι παρεμβαίνουν ωμά στη διαιτησία ενώ ο Μπαλτάκος ξεπέρασε κάθε όριο, ξεκάθαρα απείλησε τους διαιτητές.

Υποτίθεται ότι η διαιτησία βρίσκεται υπό την επιτροπεία των FIFA, UEFA. Αρα, κάποιος θα πρέπει να μαζέψει τον Μπαλτάκο καθώς με την ομιλία του έκανε ωμή παρέμβαση. Δεν ασχολείται με άλλα σημαντικά προβλήματα της ΕΠΟ, εκείνο που κάνει είναι να μιλάει μόνο για τη διαιτησία και να έχει άποψη ακόμη και για θέματα της ΚΕΔ, νομίζοντας ότι αυτός είναι ο αρχιδιαιτητής αν και (υποτίθεται) ότι ο Μπένετ είναι δικής του επιλογής.

Με την ομιλία του Μπαλτάκου, στο σεμινάριο των ρέφερι της Super League (σ.σ. θα ακολουθήσει και δεύτερο για αυτούς που ανήκουν στις ΕΠΣ της βόρειας Ελλάδας) έπεσαν και οι μάσκες με την... περίπτωση Μπένετ. Ο Αγγλος άκουγε τον Μπαλτάκο να απειλεί τους διαιτητές και δεν έκανε παρέμβαση, πρώτα από όλα για να προστατεύσει τον εαυτό του και να δείξει ότι είναι το αφεντικό στη διαιτησία. Για αυτό και ο Μπένετ με το... καλημέρα έδειξε ότι είναι ακατάλληλος για αρχιδιαιτητής. Αντίθετα, ο Κλάτενμπεργκ πέτυχε επειδή έδειξε ότι είναι αφεντικό στη διαιτησία και αυτό τον κράτησε η συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης