Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι 15 μέρες του Κάρλος Κορμπεράν στον Θρύλο και η πρόκληση

Οι 15 μέρες του Κάρλος Κορμπεράν στον Θρύλο και η πρόκληση
Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 - 23:10
Αρθρογράφος: Στράτος Ζαλούμης
ΣΤΡΑΤΟΣ ΖΑΛΟΥΜΗΣ

Δύο εβδομάδες στον πάγκο του Ολυμπιακού συμπληρώνει σήμερα ο Κάρλος Κορμπεράν. Ήταν 1η Αυγούστου όταν ανακοινωνόταν από τον πρωταθλητή Ελλάδας και αναλάμβανε τη διαδοχή του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο ίδιος ήξερε από την αρχή την πρόκληση που είχε μπροστά του. Και το είχε πει και στην παρουσίασή του, όταν εξηγούσε ότι αρχικά ήθελε να ξεκουραστεί λίγο, αλλά όταν έφτασε η πρόταση του Ολυμπιακού, αποφάσισε να την αποδεχτεί.

Αναμφίβολα, το έργο που είχε και έχει μπροστά του ήταν πολύ δύσκολο. Και το έκανε δυσκολότερο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε παιχνίδια μπροστά του. Σημαντικά παιχνίδια που είχαν ένα τεράστιο «πρέπει». Όπως εκείνα με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Καταλαβαίνετε ότι θα αποκτούσε και ο ίδιος επιπλέον πίεση με δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό και μάλιστα από ομάδα που φαινομενικά ήταν πολύ στα μέτρα του Ολυμπιακού.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Τα προβλήματα, φυσικά, δεν ήταν και λίγα. Αρκετές οι απουσίες και αναγκάστηκε να αλλάξει αρκετές φορές τα πλάνα του. Το ιδανικό και για τον ίδιο θα ήταν να τους είχε όλους τους παίκτες διαθέσιμους, αλλά ακόμη κι έτσι ξέρει ότι πρέπει να κάνει τη δουλειά του. Να περάσει τις ιδέες του, τη νοοτροπία του, να αλλάξει πολλά πράγματα. Να βελτιώσει τον Ολυμπιακό και να τον «φέρει» στους ομίλους του Europa League. Κι αν το πρώτο σκέλος θα χρειαστεί λίγο χρόνο και νέα ενίσχυση, το δεύτερο μοιάζει και είναι πιο κοντινό. Και «ακούει» στο όνομα Απόλλων Λεμεσού.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του το εμπόδιο του πρωταθλητή Κύπρου και εννοείται πως πρέπει να παρουσιαστεί καλύτερος και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας για να πάρει την πρόκριση. Μία πρόκριση που, αν έρθει, θα φέρει, κι άλλη ηρεμία στον Κάρλος Κορμπεράν και καλύτερη ψυχολογία και στην ίδια την ομάδα. Είναι και αυτό μία πρόκληση για τον ίδιο, με δεδομένες τις δυσκολίες που υφίστανται. Και με τις 15 πρώτες μέρες του στον πρωταθλητή Ελλάδας, το ξέρει πολύ καλά πια και ο ίδιος...

Διαβάστε επίσης