Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός: Στους ομίλους του Europa League με πρωταγωνιστή τον Τόμας Βατσλίκ οι Πρωταθλητές (video)

Ολυμπιακός: Στους ομίλους του Europa League με πρωταγωνιστή τον Τόμας Βατσλίκ οι Πρωταθλητές (video)
Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2022 - 16:55

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τόμας Βάτσλικ που έπιασε τρία πέναλτι ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Στην κλήρωση που θα γίνει σήμερα οι ερυθρόλευκοι θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Έπιασε το πρώτο πέναλτι. Έπιασε το τρίτο. Έπιασε και το τέταρτο. Με τρεις αποκρούσεις σε τέσσερις εκτελέσεις στη διαδικασία των πέναλτι, ο Τόμας Βατσλίκ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χτεσινής βραδιάς και χάρισε στον Ολυμπιακό την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά το 1-1 με τον Απόλλωνα Λεμεσού στη ρεβάνς του «Καραϊσκάκης».

Μία πρόκριση που φέρνει τον Ολυμπιακό στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στη σημερινή κλήρωση.

Και άφησε τον πρωταθλητή Ελλάδας ως τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ για το υπόλοιπο της σεζόν 2022-2023.

«Είμαι χαρούμενος που έπιασα τα πέναλτι, όμως ειλικρινά θα προτιμούσα να είχε τελειώσει το παιχνίδι στα 90 λεπτά. Τόσο με τον Απόλλωνα, όσο και με τη Σλόβαν, θα ήθελα να είχαμε προκριθεί στην κανονική διάρκεια», τονισε ο τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων, Τόμας Βατσλίκ.

Η βραδιά άρχισε ονειρικά για τον Ολυμπιακό. Μόλις στο 2’ ο Ρέαμπτσιουκ πάσαρε στον Μασούρα και αυτός άνοιξε το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες να καθαρίσουν το ματς, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του Κούντε στο 71’. Στο 88’ ο Γιανγκά έσωσε πάνω στη γραμμή, πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα από την προβολή του Σισέ. Αφού δεν σκόραρε, ο Ολυμπιακός δέχτηκε την ισοφάριση από τον Πίττα στο 90’.

Και το παιχνίδι δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο στο 98’, μετά την αποβολή του Μπα στο 98’.

Όμως, στα πέναλτι ανέλαβε δράση ο Βατσλίκ και τα υπόλοιπα, είναι ιστορία.

Πηγή: megatv.com

Διαβάστε επίσης