Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βγάζουν μάτια τα λάθη των Καραντώνη, Ευαγγέλου κατά του Ολυμπιακού

Βγάζουν μάτια τα λάθη των Καραντώνη, Ευαγγέλου κατά του Ολυμπιακού
Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 - 09:41
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) και Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών): Ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Ο πρώτος ως διαιτητής και ο δεύτερος ως VAR έκαναν ένα ακόμη διαιτητικό μπλόκο σε βάρος των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 για τη 2η αγωνιστική της Super League.

Η διαιτησία τους στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», όπου δεν έδωσαν δυο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», το πρώτο σε χέρι του Ζουκάνοβιτς στο 82' και το δεύτερο σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Καστάνιος στο 87', είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των ...μπλόκων σε βάρος του Ολυμπιακού. Τόσο ο Καραντώνης όσο και ο Ευαγγέλου (που έπρεπε να είναι εκτός πινάκων λόγω του αγώνα του Βόλου, τον Δεκέμβριο του 2019) δεν είναι η μοναδική φορά που αδίκησαν τους πρωταθλητές. Τα φάλτσα σε βάρος τους είναι... βουνό.

Ξεκινάμε με τα «τρανταχτά» λάθη του Καραντώνη:

Στον περσινό αγώνα (σεζόν 2021-22) Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-2 ο Καραντώνης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, ο βοηθός Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας) ήταν κακός αλλά δεν τα κατάφερε. Επίσης, την προηγούμενη σεζόν ο 39χρονος ρέφερι διαιτήτευσε Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-3 για τη 14η αγωνιστική και Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 για τα πλέι οφ. Στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο 58' έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι σε χέρι του Πίρσμαν μετά από σέντρα του Ρέαμπτσιουκ. Η παράβαση ήταν ξεκάθαρη και κακώς δεν την υπέδειξε ο Γκορτσίλας (Μακεδονίας) ο οποίος εξέτασε τη φάση στο VAR. Το χέρι έγινε πάνω στη γραμμή της μεγάλης περιοχής.

Και περνάμε στην αγωνιστική περίοδο 2020-21:

Για την 25η αγωνιστική ο Καραντώνης σφύριξε Ολυμπιακός-Λαμία 3-0 και έμεινε μετεξεταστέος στον πειθαρχικό έλεγχο. Φαίνεται πως χαλάρωσε στη επανάληψη, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόσει τον κανονισμό.

Δυο φορές, στο 46' για φάουλ στον Βαλμπουενά και στο 71' για ριψοκίνδυνο παιχνίδι, έπρεπε να δείξει κίτρινη στον Παλαβαντισβίλι της Λαμίας. Όμως, στο 73' έβγαλε αμέσως κίτρινη στον Μπρούμα για το πρώτο φάουλ που έκανε στο παιχνίδι. Ήταν η πρώτη κίτρινη στον αγώνα καθώς αυτή στον Βασιλακάκη την έδειξε στο 90'.

Ακόμη, στο 90', κακώς, σφύριξε φάουλ σε δήθεν χέρι του Μασούρα. Σήκωσαν τα χέρια τους οι παίκτες της Λαμίας, «τσίμπησε» ο Καραντώνης καθώς το ριπλέι δεν τον δικαίωσε.

Επίσης, στον Μπιάρνασον που έκανε το φάουλ στον Φορτούνη στο 3', που άφησε πλεονέκτημα, τι απέγινε η κάρτα; Χώρια που δεν του βγήκε τον πλεονέκτημα καθώς η φάση εξελίχθηκε σε σουτ του Πίτι προς την εστία του Σα.

Στον προημιτελικό αγώνα Κυπέλλου Ολυμπιακός-Αρης 2-1, πάλι για την προηγούμενη σεζόν, ο Καραντώνης έκανε και πάλι λάθη. Στο 39' η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σάσα, όμως ο έμπειρος ρέφερι , όπως και ο VAR (Τζοβάρας), το θεώρησε ακούσιο επειδή μετά το σουτ του Χολέμπας πρώτα χτύπησε στο πόδι του παίκτη του Αρη.

Μπορεί στο ματς της 16ης αγωνιστικής της Super League Παναιτωλικός –Ολυμπιακός 1-2 να τα πήγε καλά, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για το ματς της 4ης Αγωνιστικής ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακού 1-1. Σε αυτό το παιχνίδι ο Καραντώνης ήταν διαιτητής και δεν πήγε στο VAR για να δει, άσχετα με την απόφαση των Κοτσάνη (Δράμας), Απτόσογλου (Αθηνών), ότι το δήθεν οφσάιντ του Ελ Αραμπί στο 92' ήταν ...ανακάλυψη, με αποτέλεσμα να μη μετρήσει το γκολ του Χασάν και ο Ολυμπιακός να πέσει σε... μπλόκο.

Ας δούμε και την αγωνιστική περίοδο 2020-21:

Ο Καραντώνης είχε διαιτητεύσει το 3-0 των Πειραιωτών επί του Παναιτωλικού, στο Αγρίνιο, για την 13η αγωνιστική, όπου έδωσε δικαιώματα καθώς ο Ολυμπιακός που επιτίθονταν πήρε τέσσερις κίτρινες κάρτες από τον Καραντώνη και καμία ο Παναιτωλικός! Επίσης σφύριξε 13 φάουλ υπέρ του και έδωσε 25 στον Παναιτωλικό.

Για την 22η αγωνιστική είχε σφυρίξει Ολυμπιακός-Ξάνθη 3-1, όπου η φάση της ανατροπής του Στάρτζεον από τον Σεμέδο στο 69' είναι εκτός περιοχής. Αρα, έπρεπε να δώσει φάουλ αντί για πέναλτι...

Και ο Αγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) έχει κάνει «βροχή» από λάθη κατά του Ολυμπιακού ενώ έπρεπε να είναι εκτός πινάκων:

Πιο πρόσφατος είναι ο αγώνας της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ της προηγούμενης (2021-22) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, όπου έδειξε ότι δεν μπορεί να σφυρίξει 50-50. Το πιο μεγάλο λάθος το έκανε στο 59': Υπήρξε κτύπημα στο κεφάλι του Παπασταθόπουλου από τον Πασχαλάκη, έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR (Αγκάγιεφ από το Αζερμπαϊτζάν) και έπρεπε να συστήσει στο διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι, μετά την κεφαλιά του ο τερματοφύλακας τον βρήκε με τον βραχίονα στο κεφάλι του.

Ένα μάτσο χάλια ήταν ο Αθηναίος ρέφερι και στο εκτός έδρας παιχνίδι (2-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική της περιόδου 2021-22, όταν χέρι στήριξης του Ρέαμπτσιουκ το καταλόγισε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων. Σα να μην έφτανε αυτό, δεν έδωσε επανάληψη στην εκτέλεση του πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Εραμούσπε, αν και μπήκαν παίκτες του ΠΑΣ μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ.

Ο Ευαγγέλου, όπως ήδη διαβάσατε, έπρεπε να είναι εκτός πινάκων για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν ήταν VAR με διαιτητή τον Φωτιά (Πέλλας) και δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί.

Ο Ευαγγέλου είναι ένας ρέφερι που έχει κάνει λάθη κατά του Ολυμπιακού σε αρκετά ματς. Όπως σε αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που έδωσε πέναλτι αντί για φάουλ. Αυτό έγινε το 2018, όταν δεν υπήρχε VAR.

Αναλυτικά μεγάλα λάθη του σε προηγούμενα παιχνίδια:

***01/09/19 Λάρισα – Ολυμπιακός 0-1

Το χρονόμετρο σημάδευε το 4ο λεπτό του αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1 και ο Ελ Αραμπί επιχειρούσε επικίνδυνο μπάσιμο στην περιοχή της γηπεδούχου ομάδας, όμως ο Μπέρτος τον ανέτρεψε! Η παράβαση ήταν τόσο εξόφθαλμη που φαινόταν από την κορυφή του Ολύμπου! Όμως, για τον διαιτητή Ευαγγέλου (Αθηνών) πέρα έβρεχε. Ο ρέφερι δεν πήρε χαμπάρι ένα πέναλτι-μαρς και μετά από λίγο, αφού η μπάλα είχε περάσει προς την περιοχή του Ολυμπιακού και είχε «επιστρέψει» στο κέντρο, ειδοποίησαν τον Ευαγγέλου (στο VAR είναι ο Διαμαντόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας) για να δει την φάση. Ετσι... ξύπνησε, είδε τη φάση και καταλόγισε το πέναλτι και ο Βαλμπουενά έκανε το 1-0 στο 7΄.

Δεν ήταν δυνατόν να ακυρωθεί τέτοιο γκολ, σαν αυτό που πέτυχε ο Ελ Αραμπί στο 38' μετά από «συστημένο» φάουλ του Βαλμπουενά. Αρχικά, μέτρησαν το τέρμα, όμως ο διαιτητής Ευαγγέλου πήρε πίσω την απόφαση με υπόδειξη του βοηθού VAR, του Τριανταφύλου (Αρκαδίας). Ήταν μια ανεξήγητη απόφαση. Ο Κούλα (Ξάνθης) που είχε την ευθύνη της φάσης πήγε κανονικά στη σέντρα, όμως παρενέβη ο Τριανταφύλλου.

Ο Ευαγγέλου (Αθηνών) συνέχισε το... ρεσιτάλ κατά του Ολυμπιακού στη Λάρισα, «ξέφυγε» στο 55'. Ο Αθηναίος ρέφερι δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μεριά, επειδή... ανακάλυψε επιθετικό φάουλ του Γκιλιέρμε στον Φατιόν.

***25/11/18 Ατρόμητος Αθηνών – Ολυμπιακός 1-2

Η ακαταλληλότητα του Αθηναίου Ευαγγέλου φάνηκε από τη φάση του 34', όταν ο Κούτρης πήγε να βγάλει σέντρα και την ίδια στιγμή ο Γιαννούλης χτύπησε εκτός φάσης τον Ποντένσε, που βρέθηκε στο έδαφος. Πρόκειται για τον ορισμό του πέναλτι και της αποβολής. Όμως, ο Ευαγγέλου... αμόλησε αετό!

Επίσης:

Στο 60' ο Γιαννούλης πάτησε τον Φορτούνη, οριακά εκτός της μεγάλης περιοχής, όμως ο Αθηναίος ρέφερι δεν έδωσε φάουλ, επειδή έπρεπε να αποβάλει τον παίκτη του Ατρομήτου.

Αντίθετα σωστή ήταν η αποβολή του Μπουσούλατζιτς στο 57'.

***04/03/18 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1

Σούπερ... μαϊμού το πέναλτι που έδωσε. Ο Ευαγγέλου δεν έχει καμία δικαιολογία για το πέναλτι στο 87' σε μαρκάρισμα του Ενγκελς στον Ινσούα. Η φάση ήταν ξεκάθαρα εκτός περιοχής και ο Αθηναίος ρέφερι έπρεπε να καταλογίσει φάουλ! Από τότε έπρεπε να είναι εκτός πινάκων.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης