Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταλυτική η παρέμβαση Μαρινάκη, στο «ψυγείο» τρεις ρέφερι

Καταλυτική η παρέμβαση Μαρινάκη, στο «ψυγείο» τρεις ρέφερι
Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Καταπέλτης για την προπαγάνδα και το σύστημα του παραποδοσφαίρου είναι οι ορισμοί της 3ης αγωνιστικής και καταλυτικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση του προέδρου της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη στην ΕΠΟ. Εκτός έμεινε ο Καραντώνης (Ημαθίας) ο οποίος σφύριξε Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός, όμως το γεγονός ότι τιμωρήθηκε και ο VAR Ευαγγέλου (Αθηνών) σημαίνει ότι οι δυο διαιτητές άκουσαν... καμπάνες για τα δυο πέναλτι που δεν έδωσαν υπέρ του Ολυμπιακού. Επίσης, τιμωρήθηκε και ο Τζήλος (Λάρισας), καθώς δεν ορίστηκε, για το 100-0 υπέρ του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο.
Όλα αυτά σημαίνουν ότι έπιασε τόπο η παρέμβαση του Μαρινάκη στην ομοσπονδία. Είχαν σκοπό να τιμωρήσουν μόνο τον Καραντώνη για λάθος λόγους, για να κάνουν προπαγάνδα ότι τάχα ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε, όμως όλη η Ελλάδα είδε ότι αδικήθηκε. Επίσης, μέχρι να πάει ο Μαρινάκης στο Πάρκο Γουδή, ο Μπένετ δεν είχε καταλάβει τι έκανε ο Τζήλος στην Τούμπα, μετά διέρρευσε ότι θα τιμωρηθεί παρότι υπήρξε επικοινωνιακή κινητικότητα για να τον σώσουν!

Οι Καραντώνης, Ευαγγέλου τιμωρήθηκαν για το παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0 για τις εξής φάσεις:

82': Το πρώτο μεγάλο λάθος του Καραντώνη αλλά και του Ευαγγέλου που ήταν στο VAR. Kακώς δεν σφύριξε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού όταν Τζουκάνοβιτς, μετά από σέντρα του Γκάρι Ροντρίγκες, έπαιξε την μπάλα με το χέρι του, σα να έπαιζε μπάσκετ και κακώς ο Ευαγγέλου δεν συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης για παράβαση πέναλτι. Ο Τζουκάνοβιτς είχε το χέρι του μακριά από το σώμα του σε αφύσικη θέση (ήταν από πριν χτυπήσει η μπάλα στο πόδι του).

87': Ένα ακόμη μεγάλο λάθος των Καραντώνη, Ευαγγέλου και μάλιστα μετά από λίγα λεπτά. Ο ρέφερι έπρεπε να δώσει πέναλτι σε σπρώξιμο, με το δεξί χέρι, του Καστάνιος στον Βαλμπουενά καθώς τον έβγαλε εκτός πορείας. Κακώς, ο Ευαγγέλου δεν φώναξε τον Καραντώνη να δει τη φάση καθώς φαίνεται ότι ο Καστάνιος έσπρωξε τον Βαλμπουενά και τον έριξε στο έδαφος, βγάζοντάς τον εκτός πορείας.

Κακή ήταν και η διαιτησία του Τζήλου (Λάρισας) στο ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1. Ο Λαρισαίος δεν πέτυχε φάση, με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Κούρτιτς στο 54' για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκονζάλες.

Ευαγγέλου και Τζήλος πρέπει να πάνε σπίτι τους. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ευαγγέλου αδίκησε τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζήλος ευνόησε τον ΠΑΟΚ.

«Κομβική» η παρέμβαση και για ξένους

Η παρέμβαση Μαρινάκη στην ΕΠΟ για θέματα διαιτησίας ήταν «κομβική». Σκόπευαν να ορίσουν Έλληνα στο ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ, όμως δεν είναι τυχαίο ότι άρχισε η έλευση ξένων διαιτητών. Για να μην παρεξηγηθούμε ο πρόεδρος της Super League δεν ζήτησε ξένους για αυτό το ματς αλλά ξένους για όλα τα ντέρμπι, κατόπιν συμφωνίας όλων των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας αλλά στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν.

Στο Άρης-ΠΑΟΚ ήθελαν να βάλουν τον Σιδηρόπουλο, όμως όρισαν τον Πορτογάλο Γκοντίνιο, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Τεσέιρα και Μότα και τέταρτο τον Φωτιά (Πέλλας). Στο VAR θα είναι ο Πορτογάλος Φερέιρα με AVAR τον Μωϋσιάδη (Ηπείρου).

Διαβάστε επίσης