Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χουάνγκ «κερνάει», Χουάνγκ... πίνει!

Χουάνγκ «κερνάει», Χουάνγκ... πίνει!
Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 12:26

Μεγάλα πράγματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού θα κάνουν οι Ίνμπομ Χουάνγκ και Ουί- Τζο Χουάνγκ. Εξάλλου, οι δύο ποδοσφαιριστές του Θρύλου γνωρίζονται πολύ καλά, από την συνύπαρξη τους στην Εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας, ενώ είναι και φίλοι. Είναι σίγουρο, πως θα «δέσουν» με το «καλημέρα» στους Πειραιώτες, αφού έχουν πολλές φορές συνεργαστεί στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα! Μάλιστα, οι δυο τους αγωνίστηκαν για λίγα λεπτά μαζί και την περασμένη Δευτέρα (29/8) στην Τρίπολη, στο ματς των «ερυθρόλευκων» με τον Αστέρα, για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Συνολικά, λοιπόν, οι δύο Νοτιοκορεάτες βρέθηκαν «παρέα» σε 32 ματς με την Εθνική και σε περίπου 2000 αγωνιστικά λεπτά (1992, για την ακρίβεια). Στο διάστημα αυτό, μέτρησαν 19 τρίποντα, εννέα ισοπαλίες και μόλις τέσσερις ήττες, με την νυν ομάδα του Πάουλο Μπέντο να σκοράρει 48 φορές και να δέχεται 25 γκολ.

Στο διάστημα αυτό, οι δύο Χουάνγκ σκόραραν συνολικά 17 φορές και «μοίρασαν» πέντε ασίστ. Για την ακρίβεια, δύο τέρματα και ισάριθμες ασίστ είχε ο μέσος των πρωταθλητών Ελλάδας, ενώ 15 γκολ και τρεις πάσες για γκολ είχε στον… λογαριασμό του ο σέντερ φορ, Ουί-Τζο. Το πιο αξιοσημείωτο; Πως δύο φορές ο Ίνμπομ είχε δώσει ασίστ στον Ουί Τζο!

H μια ήταν τη σεζόν 2018-19, όταν οι Κορεάτες νίκησαν το Ιράν, σε αγώνες της Κ23 των δύο ομάδων, για τη φάση των «16», στους Ασιατικούς αγώνες του 2018. Τελικό σκορ 2-0, με τον Χουάνγκ να «ταΐζει» τον… Χουάνγκ, για το πρώτο τέρμα της Νότιας Κορέας! Ακολούθησε, για την ίδια διοργάνωση, το 4-3 με αντίπαλο το Ουζμπεκιστάν, όπου το 1-2 προήλθε από πάσα τον Ινμπόμ στον Ουί-Τζο!

Όσον αφορά στους τρόπους που έχουν βρεθεί μαζί στο γήπεδο; Έχουν παίξει μαζί σε 4-3-3, με τον μέσο Χουάνγκ να είναι στον άξονα και τον φορ Χουάνγκ «αιχμή» του δόρατος, ενώ παράλληλα, αγωνίστηκαν μαζί και σε 4-1-3-2, όπως και σε 4-1-4-1. Η τελευταία τους κοινή εμφάνιση με την Εθνική ήταν στις 10/6 του 2022, όταν η Νότια Κορέα έπαιξε σε φιλικό με την Παραγουάη, το οποίο έληξε με 2-2. Στο 4-1-4-1 του Μπέντο, ο μέσος του Ολυμπιακού ήταν σε ρόλο «εξαριού», ενώ ο επιθετικός «ερυθρόλευκων» σε ρόλο σέντερ φορ.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης