Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλα αίσχη στη διαιτησία

Μεγάλα αίσχη στη διαιτησία
Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:54
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Φοβερά και τρομερά πράγματα έγιναν στην διαιτησία με την αναμόρφωση των πινάκων. Αυτό που έγινε επί Μπένετ είναι πρωτόγνωρο και προκλητικό, αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Περέιρα είχε δεχθεί τους πίνακες των Τριτσώνη, Κουκουλάκη και ο Κλάτενμπεργκ αυτούς του Πορτογάλου. Τόσο ο Περέιρα όσο και ο Αγγλος έκαναν αλλαγές μετά την πρώτη χρονιά της θητείας τους στην ΚΕΔ, όμως ο Μπένετ έκανε αναμόρφωση με το... καλημέρα.

Φυσικά, έγιναν μεγάλη αίσχη! Οι αξιολογήσεις φωνάζουν ότι έγιναν «ρουσφέτια» ενώ ερώτημα αποτελεί αν οι Ελληνες της ΚΕΔ είχαν συμμετοχή. Αν είχαν εκτίθεται ο Μπαλτάκος καθώς ο πρόεδρος της ΕΠΟ είχε διαβεβαιώσει ότι λόγο στην διαιτησία των επαγγελματικών κατηγοριών θα έχουν μόνο οι ξένοι (Μπένετ, Καπέλα, Στούχλικ).

Όμως, πως είναι δυνατόν οι Μπένετ, Καπέλα να έχουν ψηφίσει για τους πίνακες υπό την προεδρία του Κλάτενμπεργκ και μετά να κάνουν προσθήκες σε διαιτητές, βοηθούς και παρατηρητές; Επιπλέον, ο Στούχλικ που ήξερε τους παρατηρητές που προώθησε, με δεδομένο ανέλαβε πριν από έναν μήνα;

Το αποκορύφωνα είναι ότι ο Μπαλτάκος είχε προαναγγείλει προσθήκες στους πίνακες πριν καν επιλέξει τον Μπένετ για την προεδρία της ΚΕΔ, συγκεκριμένα όταν ο Κλάτενμπεργκ είχε βγάλει τους πίνακες. Κατά σύμπτωση ο Μπένετ έκανε αλλαγές και κατά σύμπτωση ικανοποιήθηκαν οι ενώσεις που φώναζαν. Επίσης, στη Super League ανέβηκε και ο Κατοίκος (Αθηνών). Ενας διαιτητής τον οποίο προωθούσε η ΕΠΣ Αθηνών, όπου πρόεδρός της είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Ο Κατοίκος είχε μπει δοκιμαστικά στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης 2-2, για τα πλέι άουτ της σεζόν 2021-22 και χρειάστηκε VAR για να αποβάλει τον Ιγκλέσιας, δείχνουν ότι δεν είναι έτοιμος. Σημειώστε ότι ο παρατηρητής Καλύβας του έβαλε καλό βαθμό, όμως οι Κλάτενμπεργκ και Κόλινς είχαν άλλη άποψη. Μέχρι και ο Μπένετ συμφώνησε να μπει στον πίνακα των υποψηφίων ανόδου, όμως το γεγονός ότι άλλαξε «φωτογραφίζει» και το... ρουσφέτι.

Πλην του Κατοίκου, οι άλλοι δυο διαιτητές που ανέβηκαν στην Super League 2 είναι οι Ματσούκας (Αιτ/νιας), Πολυχρόνης (Πιερίας), δυο ακόμη ρέφερι που έχουν προκαλέσει. Ο Κατοίκος βγήκε 2ος στην κατάταξη με βάση τον μ.ο. των βαθμολογιών των παρατηρητών και οι Ματσούκας, Πολυχρόνης κατετάγησαν έβδομοι! Οι άλλοι από την 3η μέχρι την 6η θέση (π.χ. ο Φίτσας της Πρέβεζας ήταν τρίτος) γιατί έμειναν εκτός; Επειδή αρέσει μόνο στο μπλοκ του βορρά; Μήπως έχει σχέση με τις ενώσεις που ανήκουν οι ρέφερι που ανέβηκαν; Ο Γιαννάκης τι λέει;

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης