Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι προκλήσεις των ορισμών της 5ης αγωνιστικής

Οι προκλήσεις των ορισμών της 5ης αγωνιστικής
Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 - 15:47
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά η απίθανη ΚΕΔ. Φαίνεται ότι κατάλαβαν πως τελειώνουν και συνεχίζουν τις προκλήσεις οι οποίες σχετικά, με τους ορισμούς της 5ης αγωνιστικής ανέρχονται στις έξι. Πώς να γίνει πρωτάθλημα με αυτά που κάνει ο Μπένετ; Το αποκορύφωμα οι σερί ορισμοί των Φωτιά, Ζαμπαλά παρά τα λάθη τους στον αγώνα Ολυμπιακός-Βόλος 1-1 μέχρι την επιλογή των Σιδηρόπουλου, Διαμαντόπουλου που είναι «ζάχαρη» για τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που παίζουν σε Αγρίνιο και Ηράκλειο, αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι έξι προκλήσεις:

1) Ο Φωτιάς (Πέλλας) στον αγώνα Ολυμπιακός-Βόλος 1-1 είχε «χειρουργική διαιτησία» σε βάρος των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Ρέαμπτσιουκ στις καθυστερήσεις. Παρόλα αυτά ορίστηκε σερί ως VAR στον αγώνα Ατρόμητος-Λαμία. VAR στον αγώνα Ολυμπιακός-Βόλος 1-1 ήταν ο Ζαμπαλάς (Ηπείρου) που επίσης ορίστηκε σερί, αυτή τη φορά θα σφυρίξει το παιχνίδι Βόλος-Ιωνικός!

2) Ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) στο Παναιτωλικός-ΑΕΚ; Σοβαρά τώρα; Μια χαρακτηριστική διαιτησία του, με λάθη υπέρ της ΑΕΚ, ήταν στο παιχνίδι της περσινής 8ης αγωνιστικής ΑΕΚ-Αρης 2-1, όταν είχε τιμωρηθεί για την κακή απόδοσή του και μόνο με λάθη υπέρ της μιας ομάδας: Ο διεθνής ρέφερι δεν απέβαλε τον Ρότα με δεύτερη κίτρινη, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Μάνταλου και χρειάστηκε VAR για να αποβάλει τον Μήτογλου, σε ανακοπή προφανούς ευκαιρίας, δηλαδή σε μια φάση που έπρεπε να βγει απευθείας κόκκινη κάρτα, χωρίς VAR, παρόλα αυτά ο Διαμαντόπουλος (αρχικά) έβγαλε κίτρινη.

3) Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) στο παιχνίδι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ; Αν μη τι άλλο πολύ «γλυκός» ο ορισμός για τους Θεσσαλονικείς, αν και θέλουν ξένους διαιτητές στα ντέρμπι και την περασμένη εβδομάδα τον «άδειασαν» για αυτό τον λόγο! Μεταξύ άλλων, πέρσι σφύριξε Απόλλων-ΠΑΟΚ 0-2, για την 21η αγωνιστική, όταν έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Η φάση έγινε στο 87': Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ο VAR (Περράκης) έλεγξε την φάση και συνέστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση για μη καταλογισμό του πέναλτι. Ο Σιδηρόπουλος έμεινε αρκετή ώρα μπροστά από την οθόνη του VAR αλλά κακώς δεν άλλαξε την αρχική του απόφαση, ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα Βέρχουλστ φαίνεται να γλιστράει και να μην υπάρχει επαφή με τον αντίπαλο του, (επιπρόσθετα ο ΠΑΟΚ κάνει κίνηση προς τα αριστερά με το πόδι του ώστε να δημιουργήσει επαφή χωρίς όμως να το καταφέρει). Με την εκτέλεση του έγινε το 0-2. Είχε σφυρίξει και πέρσι ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 1-3 (την 5η αγωνιστική), όμως δεν είχε δύσκολες φάσεις.

4) Ο Τζήλος (Λάρισας) πήρε και «βραβείο». Την περασμένη αγωνιστική μπήκε τέταρτος, την επόμενη τον όρισαν VAR στον αγώνα Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης. Όλα αυτά ενώ στο παιχνίδι στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-1 ήταν προκλητικός με λάθη μόνο υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης και με αποκορύφωμα τη μη αποβολή του Κούρτιτς στο 54' ο οποίος πάτησε με τις τάπες στο πόδι του Γκονζάλες, σε ένα ανατριχιαστικό μαρκάρισμα, όμως ο Τζήλος δεν έβγαλε καν κίτρινη! «Για να παίξεις εδώ χρειάζεσαι έναν καλό διαιτητή και σήμερα δεν είχαμε έναν καλό διαιτητή» δήλωσε ο τεχνικός του Ατρομήτου Κρις Κόουλμαν.

5) Ορισμός και για τον Κουμπαράκη (Κυκλάδων) ο οποίος θα είναι VAR στο παιχνίδι Βόλος-Αστέρας Τρίπολης. Για να κρατήσουν τα προσχήματα τιμώρησαν μόνο τον Τσαγκαράκη (Χανίων) για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Λαμίας 1-0, ενώ ο Κουμπαράκης ήταν στο VAR. Η ανακοίνωση της Λαμίας για τη διαιτησία στην Τούμπα:

«4η αγωνιστική ΠΑΟΚ – ΛΑΜΙΑ (Διαιτητής Τσαγκαράκης – VAR: Κουμπαράκης)

23΄ Αντικανονικό μαρκάρισμα του Βιερίνια στο κεφάλι του Μανούσου, παράβαση πέναλτι που δεν καταλογίζεται.

46΄ Καθαρό φάουλ υπέρ του Μανούσου μετατρέπεται σε κάρτα για θέατρο στον ποδοσφαιριστή μας.

Από το 70΄ και πέρα ένα τείχος προστασίας απλώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με όσα επακολούθησαν στα τελευταία λεπτά, όπου ο διαιτητής Τσαγκαράκης τιμώρησε την ομάδα μας, καταστρατηγώντας την κανονική διάρκεια του αγώνα και την καθυστέρηση που πραγματικά έγινε.

Αποκορύφωμα, η ανύπαρκτη αποβολή του Boakye στο 95΄, διότι τόλμησε να διεκδικήσει με σοβαρό αλλά όχι επικίνδυνο παιχνίδι την μπάλα και την ισοφάριση του αγώνα».

6) Οι Νικολαϊδης (Μακεδονίας) και Πάτρας (Μακεδονίας) δεν πέτυχαν οφσάιντ στο παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός 1-2. Αμφότεροι πήραν ορισμό ως AVAR.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης