Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ κατάργησε τη δικαιοσύνη: Πρόκληση με ΑΕΚ

Η ΕΠΟ κατάργησε τη δικαιοσύνη: Πρόκληση με ΑΕΚ
Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:52
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Δεν ξανάγινε! Η ΕΠΟ δεν νοιάζεται αν βάζει αυτογκόλ αρκεί να είναι για το καλό της ΑΕΚ. Αναφερόμαστε στο ότι δεν ασκήθηκε δίωξη για ανακοίνωση που έβγαλε, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί πανηγυρικά η Super League για τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της ΕΠΟ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, σχετικά με την πρόκληση της ΕΠΟ για την ΑΕΚ:

Την περασμένη Τετάρτη (14/9) η Super League έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορούσε την ΕΠΟ ότι «δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ισότιμα τις ομάδες» της μεγάλης κατηγορίας, επειδή δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της ΑΕΚ και η ΕΠΟ έσπευσε να την επιβεβαιώσει! Στο Πάρκο Γουδή κατάργησαν την αθλητική δικαιοσύνη, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ δεν άσκησε δίωξη εναντίον της προαναφερόμενης ΠΑΕ.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας ασκεί δίωξη μετά από παραπομπή των ανακοινώσεων από υπηρεσίες της ΕΠΟ. Αρα, παραμένει ερώτημα, αν έλαβε γνώση της ανακοίνωσης της ΑΕΚ. Αν κρίνουμε από τις εξελίξεις η απάντηση είναι αρνητική.

Στα παραπάνω να προσθέσουμε ότι η Super League χαρακτήριζε «άκρως συκοφαντική» την ανακοίνωση της ΑΕΚ που πήγε να δημιουργήσει ένα «αφήγημα» επειδή είχε παράπονα από τη διαιτησία του Βούλγαρου Καμπάκοφ στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό και αναφερόταν σε δήθεν «παράγκα» του Κλάτενμπεργκ και των διεθνών διαιτητών που έρχονται να σφυρίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη, η διοργανώτρια επεσήμανε ότι «δεν ξεκαθαρίζει (σ.σ. η ΑΕΚ) αν στους «ξένους» που αποκαλεί «παράγκα» συμπεριλαμβάνεται και ο κύριος Μπένετ».

Η ΕΠΟ δεν συγκινήθηκε παρότι η Super League είναι βασικός χρηματοδότης της και παράλληλα η Λίγκα την κατηγορούσε ότι «θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή, εάν φυσικά επιθυμεί να θεωρείται ανεξάρτητη, αξιόπιστη και να ανταποκρίνεται με επάρκεια στο θεσμικό της ρόλο ως υπερκείμενη αρχή, να είχε πράξει τα αυτονόητα». Με το τελευταίο άφηνε αιχμή κατά της ομοσπονδίας ότι δεν έστειλε την ανακοίνωση της ΑΕΚ στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Δεν συγκινήθηκε καν από τις λέξεις «ανεξάρτητη» και «αξιόπιστη» και στο Πάρκο Γουδή κινδυνεύουν να κατηγορηθούν ότι δείχνουν έλλειψη ευαισθησίας και δεν μπορούν να αξιολογήσουν τα σοβαρά θέματα. Δεν ενδιαφέρθηκε καν αν επιβεβαιώνει το αντίθετο.

Η Super League αντέδρασε επειδή «θεωρούσε αυτονόητη και επιβεβλημένη την αντίδραση της ΕΠΟ». Ακόμη, σημείωνε ότι «με την αδράνεια και τη σιωπή της, για μια ακόμα φορά, αποδεικνύει ότι δεν είναι ικανή να διαχειριστεί ισότιμα τις ομάδες της Super League». Μάλιστα, προκαλεί και ιδιαίτερη εντύπωση ότι η ΕΠΟ δεν απάντησε σε όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα η Λίγκα κάλεσε την ΑΕΚ «αν έχει στοιχεία για "παράγκες" ξένων διαιτητών να τα καταθέσει στους αρμόδιους».

Και στην περίπτωση αυτή η ΕΠΟ έδειξε ότι δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία. Πρωτοφανή γεγονότα, επί προεδρίας Μπαλτάκου στην ΕΠΟ! Δεν είναι δυνατόν ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να έχει ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού για τη δική του ανακοίνωση και για την ΑΕΚ ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Ποιός φταίει για αυτό; Κάθε απάντηση δεκτή...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης