Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στην ατζέντα της Super League η διαιτησία και η ΕΠΟ

Στην ατζέντα της Super League η διαιτησία και η ΕΠΟ
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022 - 11:37

Τέσσερα είναι τα σημαντικά θέματα του συμβουλίου της Super League η οποία θα συνεδριάσει την Τρίτη (20/9) και ώρα 14:30, μέσω τηλεδιάσκεψης. Η διοργανώτρια θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για τη διαιτησία, για τα έσοδα από τη φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος, για την κεντρική διαχείριση και για τις σχέσεις με την ΕΠΟ.

Η διαιτησία είναι κομβική για το επίπεδο του πρωταθλήματος και η ΕΠΟ δείχνει κατώτερη των περιστάσεων. Αρα, είναι αδύνατον η Super League να την αφήσει στην τύχη της και ειδικά στα χέρια της ΕΠΟ. Ως γνωστόν έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας και όλα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να τεθεί και θέμα του Μπένετ αλλά το γεγονός ότι η ΚΕΔ έχει «ελληνοποιηθεί» με ευθύνη της ΕΠΟ.

Οσον αφορά στα έσοδα από την φορολόγηση των παικτών του στοιχήματος, στα μέσα Αυγούστου έγινε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός ανέφερε στους εκπροσώπους της διοργανώτριας ότι δεν υπάρχει οφειλή για το 2022 και ότι τα χρήματα του 2022 εκταμιεύθηκαν ως προκαταβολή το 2021. Ακόμη, επεσήμανε ότι τα χρήματα για το έτος 2023 θα καταβληθούν τον Ιανουάριο.

Σχετικά με τη κεντρική διαχείριση, θυμίζουμε ότι, όπως αποφασίστηκε στις 12 Ιουλίου, «ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24».

Εξίσου σημαντικό θέμα και οι σχέσεις με την ΕΠΟ. Στο... κάδρο βρίσκεται η αυτονόμηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από την ομοσπονδία.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη για το ΔΣ της Τρίτης:

«Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2022, στις 14:30 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1/ Ορισμός αγώνων 6ης έως και 13ης αγωνιστικής κανονικής περιόδου Πρωταθλήματος Super League 1

(ανδρών).

2/ Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για επίκαιρα ζητήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου: διαιτησία, ενίσχυση των ΠΑΕ εκ προσόδων από τη φορολογία τυχερών παιγνίων, σχέσεις με Ε.Π.Ο., κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

3/ Προκήρυξη πρωταθλήματος Super League 1 Κ15, αγ. περιόδου 2022-23.

4/ Πρόταση χορηγίας για τα πρωταθλήματα Υποδομών Super League 1.

5/ Σύμβαση φωτογραφικής κάλυψης αγώνων και λοιπών εκδηλώσεων – ενεργειών.

6/ Διάφορα».

Διαβάστε επίσης