Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έπαθαν σοκ στη Super League με τα «χαράτσια» στην ΕΠΟ

Έπαθαν σοκ στη Super League με τα «χαράτσια» στην ΕΠΟ
Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 - 21:06
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μεγάλο πονοκέφαλο δημιούργησαν στις ΠΑΕ της Super League τα «χαράτσια» προς την ΕΠΟ καθώς θεωρούν ότι είναι πάρα πολλά σε σχέση και τα διεθνή δεδομένα, την ώρα που οι ΕΠΣ φυτοζωούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΠΑΕ έπαθαν σοκ όταν τα υπολόγισαν καθώς το ποσό, σύμφωνα πάντα με πηγές, ξεπερνούσε τα 23 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία. Αυτά επί προεδρίας Μαρινάκη, καθώς είχαν υπολογιστεί και επί προεδρίας Μπαταγιάννη και ήταν πάνω από 11 εκατ. ευρώ το χρόνο. Για αυτό και οι ΠΑΕ ζήτησαν μείωση από 5 στο 1 % του ποσοστού που καταβάλουν από τα τηλεοπτικά συμβόλαια και δρομολογούν μείωση στο 1 % του ποσοστού από τα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών.

Αναλυτικά τι πληρώνουν οι ΠΑΕ στην ΕΠΟ, σύμφωνα με το άρθρο 66 του καταστατικού της:

- Τα τέλη λειτουργίας των επιτροπών της, τα παράβολα συζήτησης των προσφυγών (ενδίκων μέσων), τα παράβολα συμμετοχής των ομάδων στους αγώνες,

- Ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%) επί των επιβαλλομένων και εισπραχθέντων χρηματικών ποινών.

- Τα έσοδα από την εκμετάλλευση, με συμβάσεις κάθε είδους, των αναφερομένων στα άρθρα 74 και 75 του παρόντος δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, πνευματικών δικαιωμάτων και οπτικοακουστικών δικαιωμάτων κάθε είδους.

- Το ποσοστό από τις εισπράξεις των αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου, καθώς και το ποσοστό από τις εισπράξεις εκχώρησης ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων και διαφημίσεων κατά τους αγώνες των Ελληνικών ομάδων στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της UEFA.

- Ποσοστό 1 %, επί των εισπράξεων των αγώνων των Εθνικών Πρωταθλημάτων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

- Ποσοστό 5% επί του συνολικού ποσού οποιασδήποτε συμβάσεως ή χορηγικής συνεργασίας, η οποία συνάπτεται μεταξύ των επαγγελματικών ενώσεων, των Π.Α.Ε. ή των σωματείων ή οποιωνδήποτε τρίτων που αποκτούν δικαιώματα από ολική ή μερική παραχώρηση τηλεοπτικών ή ραδιοφωνικών δικαιωμάτων.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί του συνολικού ποσού που παρέχεται προς Π.Α.Ε. ή Σωματείο για την συγκατάθεση της προς τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε οποιοδήποτε γήπεδο.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί του συνολικού ποσού που προβλέπεται κάθε φορά για την ανανέωση ή απόκτηση, με μετεγγραφή ή αποδέσμευση.

- Ποσοστό μέχρι 5% επί των συμβατικών αμοιβών των τεχνικών.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης