Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καθίζηση!

Καθίζηση!
Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2022 - 23:57

Δεν γίνονται πουθενά αυτά! Ο Ολυμπιακός υπέστη μεγάλη καθίζηση και ενώ το πάλευε και διεκδικούσε τη νίκη, εν τέλει ηττήθηκε 0-3 από την Καραμπάγκ και επί της ουσίας η πρόκριση δυσκόλεψε αφάνταστα. Ο Οβούσου στο 68’, ο Βέσοβιτς στο 82’ και ο Σεϊντάγεφ στο 86’ σημείωσαν τα γκολ της Καραμπάγκ. Είχε ακυρωθέν γκολ στο 64’ και δοκάρι στο 73’ ο Μασούρας.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο είχε «τρελό» ρυθμό. Από την αρχή. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 3άδα στόπερ (Εμβιλά, Βρσάλικο, Σισέ) και στα πρώτα λεπτά εμφάνισε κάποια θέματα πίσω. Στο 2’ το σουτ του Ζουμπίρ πέρασε λίγο έξω, ενώ ο ίδιος σκόραρε στο 5’, από γύρισμα του Αντράντε, αλλά μετά από εξέταση στο VAR ακυρώθηκε. Στο 8’ ο Άβιλα έκανε την κάθετη στον Μπιέλ αλλά για πολύ λίγο δεν πρόλαβε, ενώ στο 12’ ο Θρύλος είχε την μεγάλη ευκαιρία με τον Μπιέλ. Εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, αλλά ο Μαγκομενταλίγεφ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Και από το κόρνερ (του Μπιέλ), στο 13’, ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 16’, μάλιστα, ο Σενεγαλέζος αμυντικός έχασε μεγαλύτερη ευκαιρία. Σε φάση που είχε μείνει ψηλά, του έγινε βαθιά μπαλιά, βγήκε σε θέση τετ α τετ (λίγο πλάγια) και έκανε κακό τελείωμα, ενώ δεξιά ήταν και ο Μπιέλ και μόνος του ο Γκάρι Ροντρίγκες! Στο 17’ απείλησε η Καραμπάγκ με το μακρινό σουτ του Καντί, αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα. Στο 20’ ο Ουί Τζο Χουάνγκ είχε μία καλή στιγμή με το μακρινό σουτ που έκανε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία. Η Καραμπάγκ είχε μεγάλη ευκαιρία κι εκείνη, στο 22’, με το πλασέ του Οβούσου, αλλά ευτυχώς ο Εμβιλά ήταν σωτήρας, διώχνοντας την μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή! Στο 25’ ο Γκάρι Ροντρίγκες επιχείρησε το απίθανο, όταν μετά από διώξιμο, κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και έκανε δυνατό σουτ από πλάγια θέση, με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να απομακρύνει. Στο 29’ είχαμε εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Ολυμπιακού και τελικό αποδέκτη τον Ουί Τζο Χουάνγκ, ο οποίος σούταρε και ο Μαγκομενταλίγεφ μπλόκαρε σταθερά. Στο 36’ ο Μπιέλ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκάρι έκανε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε και στον Σισέ (στη διεκδίκησή της) και εν τέλει απομακρύνθηκε λίγο πριν περάσει την γραμμή! Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο 42’, όταν ο Άβιλα έκανε την ενέργεια του αγώνα με τακουνάκι-ντρίμπλα στο κόρνερ, σέντραρε, ο Μπιέλ μπήκε στην πορεία, η μπάλα κόντραρε και πέρασε παράλληλα με την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Ο Ολυμπιακός συνέχισε όπως ξεκίνησε, χωρίς αλλαγές. Και είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 49’ με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες, αλλά η μπάλα βρήκε πλαϊνό δίχτυ. Στο 56’ ο Κούντε δοκίμασε την τύχη του με το μακρινό φάουλ και αστόχησε για λίγο. Στο 60’ έγινε χαμός στην είσοδο του Μαρσέλο και στο 64’ ο Ολυμπιακός είχε ακυρωθέν γκολ με τον Μασούρα από τη σέντρα του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ. Στο 66’ και στο 67’ η Καραμπάγκ απείλησε με Σεϊντάγεφ και Μπαϊράμοφ και στο 68’ έκανε το 0-1 με το πλασέ του Οβούσου. Αρχικά ακυρώθηκε το γκολ, αλλά στο VAR το είδαν και εν τέλει μέτρησε κανονικά. Ο Ολυμπιακός στο 73’ είχε δοκάρι σε μία σέντρα του Μασούρα, ενώ στο 76’ ο Τζολάκης έκανε μεγάλη επέμβαση σε δυνατό σουτ του Καντί. Στο 82’, όμως, ήρθε το 0-2: Από ολέθριο λάθος του Σισέ που επιχείρησε πάσα ενώ ήταν κλεισμένος από δύο, ο Βέσοβιτς πέρασε και τον Τζολάκη και σκόραρε. Στο 85’ ο Τζολάκης απέκρουσε το τακουνάκι του Οβούσου και στο 86’ ήρθε και το 0-3 από το δυνατό σουτ του Σεϊντάγεφ στο παραθυράκι της κλειστής γωνίας του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός υπέστη φοβερή καθίζηση και ήταν λες και παράτησε το ματς από ένα σημείο και μετά. Στο 87’ ο Οβούσου σούταρε αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε, ενώ στο 89’ ο Μαρσέλο απείλησε με το σουτ με το δεξί μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Άβιλα, Βρσάλικο, Σισέ (83’ Βαλμπουενά), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (74’ Ίνμπομ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (60’ Μαρσέλο), Εμβιλά, Γκάρι Ροντρίγκες (60’ Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο Χουάνγκ (74’ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

Καραμπάγκ: Μαγκομενταλίγεφ, Βέσοβιτς (91’ Χουσεΐνοφ Α.), Μουσταφαζαντά, Χουσεΐνοφ Β., Γιαφαργκουλίγεφ (Μπαϊράμοφ), Ρίτσαρντ (65’ Ρομαό), Γκαράγεφ, Καντί, Αντράντε (65’ Σεϊντάγεφ), Ζουμπίρ, Οβούσου (91’ Όζομπιτς).

Διαβάστε επίσης