Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με ψυχή πρωταθλητή

Με ψυχή πρωταθλητή
Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2022 - 18:01

Τη δεύτερη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Μία δύσκολη μα και πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα που ψάχνει ένα σερί να πάρει τα πάνω της. Ο Θρύλος είδε τον Βρσάλικο να μένει εκτός με ίωση, τον Άβιλα να χτυπάει και να γίνεται αναγκαστική αλλαγή και να μένει πίσω στο σκορ με αυτογκόλ στο 40’ από τον Ντόι. Μπήκε, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο και το γύρισε. Στο 58’ ο Γκάρι Ροντρίγκες από ασίστ του Χάμες Ροντρίγκες (είχε χαμένο πέναλτι στο 52’!) και στο 81’ ο Μπακαμπού με κεφαλιά από ασίστ Βαλμπουενά σημείωσε ο Ολυμπιακός τα δύο γκολ στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Ντόι στόπερ και τον Εμβιλά κανονικά στη θέση του και στο πρώτο ημίχρονο είχε ευκαιρίες να προηγηθεί. Δεν έπιασε σούπερ απόδοση, αλλά είχε τις στιγμές του. Ο ΟΦΗ απείλησε στο 5’ με άστοχο σουτ, ενώ στο 9’ ο Μασούρας σούταρε και έδιωξε ο Βούρος και στο 13’ ο Μπιέλ σούταρε από μακριά και μπλόκαρε ο Μανδάς. Ο Ντίκο απείλησε με πλασέ στο 14’, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Τζολάκη, ενώ στο 15’ η μπάλα από την κεφαλιά του Μασούρα πέρασε άουτ. Στο 20’ ο Έλληνας εξτρέμ είχε πολύ καλή στιγμή με σουτ έξω από την περιοχή, ενώ στο 23’ το σουτ του Άβιλα πέρασε ψηλά άουτ Στο 34’ ο Θρύλος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με την μπαλιά του Μπιέλ στον Μασούρα, το γύρισμα στον Μπακαμπού και το πλασέ του τελευταίου από κοντά αλλά ο Μανδάς έκανε μεγάλη απόκρουση. Στο 38’ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Άβιλα με ενοχλήσεις, ενώ στο 37’ ο Χουάνγκ είχε καλή στιγμή με σουτ με το αριστερό. Όμως, ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που προηγήθηκε, στο 40’ (1-0), με το αυτογκόλ του Ντόι από τη σέντρα του Τοράλ. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Μπιέλ να χάνει καλή στιγμή στο 45+4’ και τον Ντίκο στο 45+5’ να απειλεί με φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μίτσελ έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας Χάμες και Γκάρι. Και οι δύο τους συνδυάστηκαν στη φάση της ισοφάρισης. Μέχρι εκεί, όμως, ο Βρουσάι απείλησε με σουτ στο 47’, ενώ ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 51’ από τον Μεγιάδο. Όμως, ο Χάμες που ανέλαβε την εκτέλεσή του νικήθηκε στο 52’ από τον Μανδά! Λίγο αργότερα, όμως, στο 58’, ο Χάμες έκανε μαγική κάθετη μπαλιά και ο Γκάρι ιδανικό πλασέ για το 1-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και βρήκε και δεύτερο γκολ, στο 81’: Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-2 στην Κρήτη! Ο ίδιος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 91’ να «καθαρίσει» τον αγώνα, μιας και μετά από μπαλιά του Γκάρι, πλάσαρε από κοντά λίγο άουτ.

ΟΦΗ: Μανδάς, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Περέα, Μεγιάδο (72’ Μεσάκ), Τοράλ (64’ Ντουρμισάι), Λάρσον, Ντίκο (55’ Ντιουσέ), Γκερέρο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Άβιλα (38’ λ. τρ. Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόι (46’ Γκάρι Ροντρίγκες), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά (80’ Μαρσέλο), Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (74’ Βαλμπουενά), Μασούρας (46’ Χάμες Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

Διαβάστε επίσης