Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «σύμμαχοι» εκτίθενται και προκαλούν με την επαγγελματική διαιτησία!

Οι «σύμμαχοι» εκτίθενται και προκαλούν με την επαγγελματική διαιτησία!
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 11:37

Το αγγλικό μοντέλο της επαγγελματικής διαιτησίας αντιγράφει η Super League. Αυτό είναι ξεκάθαρο από την αρχή, τίποτα δεν έγινε κρυφά, όλα πέρασαν από το ΔΣ της διοργανώτριας, και η καθοριστική κίνηση της Λίγκας όπου αναλύθηκαν τα πάντα έγινε στις 25 Αυγούστου, στην παρουσίαση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Συνεπώς, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάποιοι, μέσω συγκεκριμένης οδού προπαγάνδας, εκτίθενται και προκαλούν και παράλληλα δεν σέβονται τις αποφάσεις της διοργανώτριας.

Μάλιστα, θυμήθηκαν τις αγκαλιές και τα χαμόγελα, με μια λέξη το σόου των Μελισσανίδη, Σαββίδη, Αλαφούζου, ξεχνώντας τις διαιτητικές ...σφαγές που έγιναν υπέρ της μιας ομάδας και σε βάρος των άλλων, που ήταν και η αιτία που ο Παναθηναϊκός έσπασε τη «συμμαχία» τους, μετά τη διαιτησία του Κύζα (Δράμας) σε παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ο

Τότε, όποιος προλάβαινε έκανε διαιτητικά... χειρουργεία στον άλλον. Τώρα, έχασαν κάθε σοβαρότητα και μέσω της ΕΠΟ του Μπαλτάκου βάζουν εμπόδια. Δηλαδή, να αναλάβει ο Μπαλτάκος να την υλοποιήσει, ενώ έχει γίνει μεγάλη προεργασία; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ που δεν κρύβει ότι είναι Παναθηναϊκός, ενώ αποτελεί κοινό μυστικό ότι εξελέγη με τη στήριξη της ΑΕΚ;

Δεν είναι μόνο η παρουσίαση που έγινε στις 25 Αυγούστου, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Επίσης, δεν είναι κρυφό ότι, με απόφαση της Super League, την υλοποίησή της ανέλαβε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ καθώς ο Αγγλος υπήρξε επαγγελματίας ρέφερι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και ξέρει καλά πως λειτουργεί.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

*Η Super League στις 2 Αυγούστου προσέλαβε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ για την υλοποίηση της επαγγελματικής διαιτησίας. Αντιγράφουμε το Δελτίο Τύπου: «Ανακοινώνεται η πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg, ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ο κ. Clattenburg θα είναι ο υπεύθυνος για θέματα διαιτησίας της Super League 1, ο οποίος θα εφαρμόσει και θα υλοποιήσει το εγχείρημα της Επαγγελματικής Διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου».

*Στις 25 Αυγούστου, η Λίγκα έφερε στην Ελλάδα τον πρώην πρόεδρο της Premier League Σερ Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, όπου μαζί με τον συνεργάτη του Κιθ Χάκετ παρουσίασαν πως λειτουργεί η επαγγελματική διαιτησία στην Premier League (PGMOL - Professional Game Match Officials Limited), όπως και πως η Super League μπορεί να υιοθετήσει το μοντέλο και να προχωρήσει η επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα. Σε αυτή την παρουσίαση από πλευράς Παναθηναϊκού συμμετείχε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, την ΑΕΚ εκπροσώπησε η Αγγελική Αρκάδη και τον ΠΑΟΚ ο Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Θυμίζουμε το Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει η Super League:

«Η Super League ανακοινώνει ότι ο Sir David Richards, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Premier League επί 14 σχεδόν συναπτά έτη και στον οποίο πιστώνονται οι στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε το δημοφιλέστερο επαγγελματικό διασυλλογικό πρωτάθλημα παγκοσμίως, αλλά και η αλματώδης ανάπτυξή του σε παγκόσμιο ποδοσφαιρικό brand, θα βρεθεί στην Αθήνα, στις 24 και 25 Αυγούστου, μαζί με επιτελείο εξειδικευμένων συνεργατών του, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους ΠΑΕ-Μελών της Super League.

Η Super League λαμβάνει θεσμικά μια ακόμα πρωτοβουλία εξωστρέφειας, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την ενημέρωση για τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν επιτυχημένες, με έμφαση στη στήριξη της ανεξαρτησίας σε όλα τα επίπεδα των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στη δομή και την ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας.

Ο Sir David Richards, εκτός από το θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος της Premier League, υπηρέτησε το ποδόσφαιρο επί δεκαετίες, από σημαντικές θέσεις ευθύνης τόσο στην Αγγλία, όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στη UEFA, καθώς και ως πρόεδρος των European Professional Football Leagues (νυν European Leagues), μεταξύ άλλων.

Η Super League προσβλέπει σε μια συστηματική και αποδοτική συνεργασία με τον Sir David Richards και τους εμπειρογνώμονες που στελεχώνουν το επιτελείο του, προκειμένου το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα να κάνει βήματα προόδου, αφήνοντας πίσω του παθογένειες που ταλανίζουν εδώ και δεκαετίες το λαοφιλέστερο άθλημα στη χώρα μας».

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Υπάρχει... καπνός με Γκάμαρη

Υπάρχει... καπνός με Γκάμαρη

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του 39χρονου Αθηναίου ρέφερι που είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό στο περσινό ματς με τα Γιάννινα.

Ο Γκάμαρης στο Αγρίνιο

Ο Γκάμαρης στο Αγρίνιο

Τον Αθηναίο ρέφερι όρισε ο Μπένετ στον αγώνα του Ολυμπιακού, με τον Παναιτωλικό, εκτός έδρας.