Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πληγώθηκε στο φινάλε! Κρίμα για την προσπάθεια...

Πληγώθηκε στο φινάλε! Κρίμα για την προσπάθεια...
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 - 23:58

Για 92’ λεπτά κρατούσε τη νίκη επί της Φράιμπουργκ και την τύχη στα χέρια του, στα δικά του πόδια. Στο τέλος, όμως, πληγώθηκε ο Ολυμπιακός. Δέχτηκε την ισοφάριση (1-1) στο 93’ από τον Κίμπλερ και νικήθηκε ο Πασχαλάκης μετά από σπουδαία εμφάνιση. Και σε συνδυασμό και με το γκολ της Ναντ στο φινάλε (2-1 την Καραμπάγκ), ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη! Κρίμα για την προσπάθεια! Ο Ολυμπιακός κρατούσε ως το 92’ το προβάδισμα από το τέρμα του Ελ Αραμπί στο 17’! Αποβλήθηκε ο Μπα στο 95’ με δύο κίτρινες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Μπιέλ να παίζει κοντά στην κορυφή, κοντά στον Ελ Αραμπί. Και είχε πολύ καλή παρουσία. Στάθηκε εξαιρετικά, πρόσεξε πολύ την άμυνά του, σε σημείο που δεν απειλήθηκε ουσιαστικά σχεδόν καθόλου! Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στα 52’’ με το βολέ του Μασούρα με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο 17’, πάντως, ήρθε το γκολ, το 0-1: Ο Μασούρας έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μπιέλ έπιασε το σουτ, αποκρούστηκε από τον Φλέκεν και ο Ελ Αραμπί από κοντά έκανε το 0-1 για τον Θρύλο. Και στο 23’ είχε τεράστια ευκαιρία να βάλει και δεύτερο γκολ. Ο Γκάρι έφυγε στην αντεπίθεση, άνοιξε αριστερά στον Μασούρα, εκείνος πέρασε τον Φλέκεν, αλλά σε σχεδόν κενή εστία (υπήρχε και ένας αμυντικός μπροστά του), πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών! Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία και στο 35’ με το γύρισμα του Μασούρα (από κάθετη του Ελ Αραμπί) και την προβολή του Μπιέλ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα αμυντικών. Και έτσι, με αυτό το 0-1, έληξε το πρώτο ημίχρονο. Η Φράιμπουργκ είχε την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι και «χτύπησε» κυρίως στην κόντρα. Να μην υπήρχε και ο τραυματισμός του Γκάρι Ροντρίγκες στο 39’...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ανέβηκε, μετά το 58’, με την Φράιμπουργκ να πιέζει ασφυκτικά τον Ολυμπιακό. Στο 58’ ο Χέφλερ έπιασε τα ην κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από το κόρνερ αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Και στο... καπάκι, ο Άβιλα έκανε την κούρσα και το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 59’ ο Πασχαλάκης αντέδρασε εξαιρετικά και απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Κίμπλερ μέσα από την περιοχή, ενώ στο 61’ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα από το μακρινό σουτ του Λίνχαρτ. Στο 71’ ο Γκρίφο έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στα σώματα και ο έμπειρος πορτιέρο μπλόκαρε σταθερά και σε αυτήν την περίπτωση. Ο Πασχαλάκης έκανε άλλες δύο μεγάλες επεμβάσεις, στο 76’ στο σουτ του Πέτερσεν και στο 81’ σε κεφαλιά του Γκίντερ! Δέχθηκε μεγάλη πίεση ο Ολυμπιακός. Ο Πασχαλάκης έκανε τεράστια επέμβαση και στο 88’ στην κοντινή κεφαλιά του Γέονγκ. Απίθανη απόκρουση! Δεν άντεξε, όμως, ως το τέλος ο Ολυμπιακός και ο Πασχαλάκης νικήθηκε στο 93’ από κεφαλιά του Κίμπλερ σε κόρνερ του Γκρίφο! Στο 95’ ο Μπα αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία (η πρώτη) και για τράβηγμα (η δεύτερη) και αυτό το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Και ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο τρόπο, μιας και η Ναντ βρήκε και δεύτερο γκολ και έτσι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Φράιμπουργκ: Φλέκεν, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ (77’ Σιλντιλία), Γκούντερ, Ντόαν (63’ Βέισοπτ), Κέιτελ (63’ Έγκεσταϊν), Χέφλερ, Γκρίφο, Γκρέγκοριτς (72’ Πέτερσεν), Κίερε (63’ Γέονγκ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Μπα, Βρουσάι (82’ Ρέτσος), Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Μπιέλ (69’ Κούντε), Μασούρας (82’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες (39’ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί (83’ Ουί-Τζο Χουάνγκ).

Διαβάστε επίσης