Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόκληση: Έκαναν... τσιφλίκι τους τη διαιτησία, την έκαναν δυο ταχυτήτων

Πρόκληση: Έκαναν... τσιφλίκι τους τη διαιτησία, την έκαναν δυο ταχυτήτων
Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 - 22:31

Ο γιαλός δεν είναι στραβός αλλά ο Μπένετ στραβά αρμενίζει. Να το κοιτάξει λίγο αυτό, ενώ ακόμη δεν έχει καταλάβει ότι δεν υπάρχει 50-50 στα γήπεδα, παράλληλα δεν υπάρχει και ίση αντιμετώπιση των διαιτητών. Η μια παράμετρος, για την οποία θα επανέλθουμε άλλη φορά, είναι ότι οι διαιτητές και οι βοηθοί δεν παίρνουν τις ίδιες ευκαιρίες στους ορισμούς.

Στην παρούσα φάση, θα μας απασχολήσει το «καυτό» θέμα της διαφορετικής αντιμετώπισης των διαιτητικών λαθών, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Να το κοιτάξει κι αυτό ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ επειδή, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη φιλοσοφία φοβίζει τους διαιτητές, καθώς επικρατεί η εντύπωση ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Δίνεται η εντύπωση ότι η τιμωρία ή μη εξαρτάται από το ποιος διαιτητής κάνει λάθη και εναντίον ή υπέρ ποιας ομάδας.

Πρόσφατο παράδειγμα οι Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου), Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας). Ο πρώτος, είτε ως διαιτητής είτε ως VAR, έκανε λάθη υπέρ των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα των αγώνων Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0, ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 και ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-2, όμως δεν τιμωρήθηκε και ορίστηκε Βόλος-Παναθηναϊκός 1-5, με τη δικαιολογία ότι δεν τον παρέπεμψε ο παρατηρητής του Δάλλας (Ηπείρου). «Ζάχαρη» η έκθεση του Καρατζά (Εύβοιας) για τον Διαμαντόπουλο, αν και έδωσε σούπερ ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στον νοκ άουτ αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι αυτός ορίστηκε και σφύριξε Λεβαδειακός-Ατρόμητος 2-1.

Αρα, όλα καλά, όλα ανθηρά στο... περιβόλι της διαιτησίας. Αντί να τους κρύβουν, μετά από διαιτητικά αίσχη, τους έχουν στον αφρό.

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα (π.χ. Τζήλος και Τσαγκαράκης για λάθη υπέρ του ΠΑΟΚ), όμως αναφερθήκαμε στους Σιδηρόπουλο, Διαμαντόπουλο αφενός επειδή είναι διεθνείς διαιτητές αφετέρου πρόκειται για τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις, ειδικά του Σιδηρόπουλου. Όπως χαρακτηριστικές της άλλης πλευράς, δηλαδή των τιμωριών, είναι οι περιπτώσεις των Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας) και Κώστα Περράκη (Αθηνών). Σα να μην έφτανε αυτό και οι δυο τιμωρήθηκαν, μετά από προπαγάνδα, δηλαδή έμαθαν από τα ΜΜΕ συγκεκριμένου ποδοσφαιρικού χρωματισμού ότι θα ακούσουν... καμπάνες από τον Μπένετ!

Τα «παπαγαλάκια» έφτιαξαν το αφήγημα ότι ο Καραντώνης τάχα ευνόησε τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, ενώ συνέβη το αντίθετο, με το μη καταλογισμό δυο πέναλτι. Στον Περράκη «χρέωσαν» το αφήγημα ότι ως τέταρτος στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 δεν έγραψε προσωρινή διακοπή λόγω καπνογόνων, ενώ τέτοιο πράγμα δεν έγινε ποτέ! Στο διάστημα που λένε (42') ο Τρεϊμάνις δεν έκανε κάποιο σήμα. Λένε για διακοπή ενός λεπτού, ενώ πρόκειται για καθυστέρηση! Και οι δυο επέστρεψαν στους ορισμούς, όμως έκαναν την επίδειξη δύναμης.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης