Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Δανός Κέλετ στο «αιώνιο» ντέρμπι

Ο Δανός Κέλετ στο «αιώνιο» ντέρμπι
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 11:55

Πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο, στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο ορισμός του διαιτητή για το «αιώνιο» ντέρμπι, το μεγαλύτερο ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμενόταν με ενδιαφέρον. Και το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό το ποιος θα το διευθύνει. Ο λόγος για τον Δανό Γιάκομπ Κέλετ, τον οποίο η ΚΕΔ όρισε.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Ο 42χρονος ρέφερι ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Αυτό θα είναι το τρίτο παιχνίδι του στην Ελλάδα, καθώς είχε διευθύνει επίσης τους αγώνες Ολυμπιακός-Άρης 1-0 (21/3/21) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (3/3/19).Έκανε λάθη στα παιχνίδια τα οποία έπαιξε επί ελληνικού εδάφους και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Πάμε να δουμε αναλυτικά:

Στις 3/3/19 ο Κέλετ σφύριξε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 και δεν άφησε καλές εντυπώσεις, έδειξε ότι δεν κάνει. Το μόνο που πέτυχε ήταν η αποβολή του Ζαμπά στο 72', στα υπόλοιπα είναι αμφίβολο αν καταλάβαινε τι έκανε.

Πιο συγκεκριμένα:

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ (2') δεν έπρεπε να μετρήσει επειδή υπήρχε επιθετικό φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο, όταν οι δύο τους διεκδικούσαν τη μπάλα και πριν αυτή καταλήξει στον σκόρερ Μαουρίτσιο. Ο πρώτος έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του αντιπάλου του.

-Στο 7' θα μπορούσε να αποβάλει τον Μαυρομάτη για σκληρό μαρκάρισμα.

-Στο 32' έπρεπε να δείξει από μια κίτρινη στον Κολοβέτσιο και στον Ακπομ. Παράλληλα, στην ίδια φάση, έπρεπε σφυρίξει είτε το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Κολοβέτσιος στον Ακπόμ, όταν ο Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα ή το πέναλτι στον Ακπόμ από τον Κολοβέτσιο (σ.σ. σπώξιμο). Τέσσερα λάθη σε ίδια φάση!

-Επίσης, υπάρχει και αποβολή του Ινσούα που ο Κέλετ δεν έκανε!

Στις 21 Μαρτίου 2021, ο Δανός ρέφερι σφύριξε Ολυμπιακός-Αρης 1-0, αποβάλλοντας στο 41' τον Λαλά με ανύπαρκτη κόκκινη κάρτα. Ναι μεν υπήρχε πάτημα με τις τάπες στο πόδι του Σάσα, όμως ήταν μαρκάρισμα πάνω στη φάση που δεν έχει μοχθηρία ή ένταση. Επίσης, δεν ήταν πάνω από τον αστράγαλο. Επρόκειτο για επικίνδυνο παίξιμο και ο Δανός Κέλετ έπρεπε να βγάλει κίτρινη κάρτα.

Διαβάστε επίσης

Αυτό δοκίμασε ο Μίτσελ ενόψει Ναντ

Αυτό δοκίμασε ο Μίτσελ ενόψει Ναντ

Αναλύουμε το πλάνο του προπονητή του Ολυμπιακού, με βάση την εικόνα στις προπονήσεις, ενόψει του αποψινού (19:45) αγώνα με τη Ναντ, στο Καραϊσκάκη.