Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μπένετ έβαλε... Φωτιά στο πρωτάθλημα!

Ο Μπένετ έβαλε... Φωτιά στο πρωτάθλημα!
Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 - 13:16

Ούτε τα προσχήματα κρατάει ο Μπένετ. Ο Άγγλος αρχιδιατητής έβαλε μπουρλότο στην 11η αγωνιστική της Super League με τον ορισμό του Βασίλη Φωτιά (Πέλλας) στο παιχνίδι της Κυριακής (5/11), Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ. Αν και δεν πέρασε ούτε μήνας από την τελευταία φορά που ορίστηκε ο 33χρονος ρέφερι σε παιχνίδι της ΑΕΚ, συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου διαιτήτευσε ΑΕΚ-Ιωνικός 4-1, το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΚ στο νέο γήπεδό της.

Στον πίνακα υπάρχουν 26 διαιτητές αλλά ο πρόεδρος της ΚΕΔ όρισε ξανά τον Φωτιά στην ΑΕΚ! Για να κάνουμε και χιούμορ, μάλλον θα του ήρθε... έμπνευση που τον κατηγόρησε ο Αλαφούζος στο ΔΣ της Super League, την περασμένη Τρίτη, με αφορμή ότι δεν τον τιμώρησε για το ματς Λαμία-Παναθηναϊκός 0-2, στις 18/10.

Ο Φωτιάς είναι ένας ρέφερι που έχει ευνοήσει πολλές φορές την ΑΕΚ. Πάντως, έχει σημασία τι έκανε ως VAR στο παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-0, στις 11/12/21, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής, με διαιτητή τον Καραντώνη (Ημαθίας):

13': Ο Καραντώνης σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλιέντε από τον Σιμόες, όμως ο Φωτιάς τον κάλεσε στο VAR και άλλαξε την απόφασή του. Παραμένει άγνωστο τι είδε, διότι ο Σιμόες με το πόδι του στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα βρήκε τον Βαλιέντε στο πόδι (πόδι και μπάλα ταυτόχρονα) και κατά δεύτερο με το χέρι του παίκτη της ΑΕΚ κρατούσε από τον ώμο του τον αντίπαλο. Η μεγάλη πλάκα ήταν ότι ο Καραντώνης είχε... πιάτο τη φάση και τού άλλαξε απόφαση ο Φωτιάς από το... στούντιο του VAR! Ο ορισμός της κατάργησης του ρόλου του διαιτητή! Αν είναι να παίζουν μόνο με το VAR.

26': Ο Φωτιάς δεν κάλεσε στο VAR τον Καραντώνη για να αποβάλει τον Άμραμπατ, με απευθείας κόκκινη επειδή απώθησε βίαια τον Βαλιέντε. Ο Καραντώνης έδειξε κίτρινη στον Άμραμπατ.

36': Καμία παρέμβαση από τον Φωτιά για να δώσει πέναλτι του Βράνιες στον Σονί. Ο Καραντώνης έδωσε φάουλ (και κίτρινη στον Βράνιες), γιατί είδε τον Σονί να πέφτει εκτός περιοχής, όμως το πέσιμο έγινε εκτός διότι ο Βρανιες τον τράβηξε από μέσα από την περιοχή προς τα έξω. Έπρεπε ο VAR (Φωτιάς) να ενημερώσει τον διαιτητή για την παράβαση, όμως δεν το έκανε.

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης

Ο Δανός Κέλετ στο «αιώνιο» ντέρμπι

Ο Δανός Κέλετ στο «αιώνιο» ντέρμπι

Δείτε ποιος είναι ο ρέφερι του ντέρμπι της Κυριακής, στη Λεωφόρο. Έκανε λάθη στα παιχνίδια τα οποία έπαιξε επί ελληνικού εδάφους και απέναντι στον Ολυμπιακό.