Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σφραγίδα αποτυχίας οι ξένοι διαιτητές που φέρνει ο Μπένετ

Σφραγίδα αποτυχίας οι ξένοι διαιτητές που φέρνει ο Μπένετ
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 - 09:41

Ο Μπένετ δεν μπορεί, δεν μπορεί να βρει ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA. Μια σύγκριση με τον Κλάτενμπεργκ τον βγάζει νοκ άουτ ή καλύτερα δεν υπάρχει σύγκριση επειδή επί ηγεσίας του δεύτερου στην ΚΕΔ ήρθαν παρά πολλοί κορυφαίοι ξένοι διαιτητές, της ελίτ κατηγορίας της Ευρώπης, και τα ονόματα μπορείτε να τα διαβάσετε στις επόμενες σειρές.

Αντίθετα, ο Μπένετ, ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ, αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων στους ορισμούς ξένων διαιτητών που αποτελούν ...σφραγίδα αποτυχίας, με τελευταία απόδειξη του Δανού Γιάκομπ Κέλετ. Ακόμη και για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει ρέφερι από την ελίτ κατηγορία, αποτυγχάνοντας για ένατη φορά.

Εφόσον δεν κατάφερε να βρει διαιτητή από το πάνω ράφι στο ελληνικό «κλάσικο», τότε τι καλύτερο μπορούμε να περιμένουμε από τον Μπένετ; Ο Δανός Γιάκομπ Κέλετ αποτελεί λύση ανάγκης, αν λάβουμε υπόψη ότι αρχικά έψαξε διαιτητή από την ελίτ κατηγορία και μετά από ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα, χωρίς να καταφέρει ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Ο Στιβ Μπένετ βρήκε παντού κλειστές πόρτες. Για να... καλύψουν την ανικανότητα εξεύρεσης διαιτητών από την κορυφαία (= ελίτ) κατηγορία της Ευρώπης διαρρέουν ότι τάχα δεν τους αφήνουν οι ομοσπονδίες, τάχα προετοιμάζονται για το μουντιάλ, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε αφελείς και ξεχνώντας ότι είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τις επιλογές που έκανε ο Κλάτενμπεργκ που αναβάθμιζαν το επίπεδο της διαιτησίας της Super League. Οι κακές γλώσσες λένε ότι έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι ο Μπένετ σύρθηκε στο να συνυπογράψει, με τον Μπαλτάκο, την «κωμική» επιστολή στην UEFA αλλά και στις ΠΟ Λετονίας και Πορτογαλίας, με αίτημα να τιμωρηθούν οι Τρεϊμάνις, Πινέιρο επειδή το ζήτησε ο ΠΑΟΚ, όμως τόσο η UEFA όσο και οι δυο ομοσπονδίες όχι μόνο τους αγνόησαν αλλά οι λίγκες τους όρισαν επιδεικτικά και τους δυο διαιτητές, όπως και η UEFA στις διοργανώσεις της!

Οι επιλογές του Μπένετ

Ο Κέλετ είναι ο ένατος ξένος ρέφερι που φέρνει ο Μπένετ, οι επτά ανήκουν στην πρώτη κατηγορία (όπως και ο Κέλετ) και οι δυο στην δεύτερη!

Οι ρέφερι της πρώτης κατηγορίας: Για το ματς ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-2 όρισε τον Αυστριακό Βαϊνμπέργκερ, για το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-0 τον Πολωνό Στεφάνσκι, για το Αρης-Ολυμπιακός 2-1 τον Ούγγρο Μπογνάρ, για το Παναθηναϊκός-Αρης 1-0 τον Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς, για το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-1 τον Βούλγαρο Καμπάκοφ, για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 τον Λετονό Τρεϊμάνις.

Οι ρέφερι της δεύτερης (= τελευταίας) κατηγορίας: Για το ΠΑΟΚ-Αρης 0-0 ο Μπένετ έφερε τον Πορτογάλο Γκοντίνιο, για το ματς Αρης-ΑΕΚ 0-2 τον συμπατριώτη του Γκουστάβο Κορέια.

Να ληφθεί υπόψη ότι οι Πορτογάλοι ήρθαν με τη μεσολάβηση του Ζοάο Καπέλα, του μέλους της ΚΕΔ που είναι υπεύθυνος για το VAR. Επίσης, τον Αυστριακό Βαϊνμπέργκερ έφερε ο Στάκχιλκ, ο συμπατριώτης του που είναι μέλος της ΚΕΔ και υπεύθυνος για τους παρατηρητές.

Η... παρέλαση των ελίτ επί Κλάτενμπεργκ!

Επί Κλάτενμπεργκ σφύριξαν στη Super League κορυφαία ονόματα της ευρωπαϊκής διαιτησίας. Γινόταν... παρέλαση καθώς ήταν ο ένας καλύτερος από τον άλλον. Πιο συγκεκριμένα στη Super League σφύριξαν ο Γερμανός Μπριχ, ο Ισπανός Λαόθ, οι Ολλανδοί Κάιπερς και Μακέλι, οι οποίοι είναι «τρανταχτά» ονόματα της ελίτ κατηγορίας. Επίσης, ήρθαν κι άλλοι ρέφερι της ελίτ όπως οι Γερμανοί Στίλερ, Τσβάιερ, Αϊτεκίν, ο Ισπανός Ντελ Θέρο Γκράντε, ο Γάλλος Μπαστιέν, ο Σλοβένος Βίντσιτς, ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, ο Ισραηλινός Γκρίνφιλντ, ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ, ο Σέρβος Γιοβάνονιτς, ο Σλοβάκος Κρούζλιακ...

Οι μάχες του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη με live streaming 21+ και ενισχυμένες αποδόσεις | Ρυθμιστής: ΕΕΕΠ | Κίνδυνος Εθισμού & Απώλειας Περιουσίας | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα.

Διαβάστε επίσης